DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
25°C

BİLECİK’TE 19 MAYIS KUTLAMALARI

Bilecik’te, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 98. yıl dönümü kutlandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın Cumhuriyet Meydanındaki  Atatürk Anıta çelenk sunmasının ardından  saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Cumhuriyet Başsavcı Cuma Çoban, kurum müdürleri, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hava muhalefeti nedeniyle program Atatürk Kapalı Spor Salonunda devam etti.

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız burada yaptığı  konuşmada, 19 Mayıs 1919’un Türk milletinin haksızlığa, zulme, işgale karşı topyekun başlattığı bir harekatın, milli mücadelenin, milli direnişin ilk kıvılcımı olduğunu hatırlatarak, aziz milletin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı olduğunu söyledi.

Yıldız konuşmasına şöyle devam etti:

Türk halkı Anadolu’da yüzyıllardır özgür olarak yaşamışlar ve bu haksız işgaller karşısında “Ya İstiklal Ya ölüm” parolasıyla bir milletin şerefli direnişini başlatmışlardır.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğin ve sporun önemini şu sözlerle ifade etmiştir; ‘Her şey unutulur, fakat biz her şeyi gençliğe bırakacağız. O gençlik ki: hiçbir şeyi unutmayacaktır.Geleceğin ışık saçan çiçekleri onlardır. Bütün umudum gençliktir’ diyerek bu aziz vatanımızı Türk gençliğine emanet etmiştir. ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyerek sporun ve sporcunun önemini ifade ederek Türk gençliğine 19 Mayıs’ı Gençlik ve Spor Bayramı olarak armağan etmiştir. Güzel bir söz var; ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekin, on yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz eğer, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız bir insan yetiştiriniz’ diyor.Gençlik ve Spor Bakanlığımız da bu anlamda gençliğimize yapılan yatırımın geleceğimize yapılan yatırım olduğu inancıyla gençlerimize büyük yatırımlar yapmaktadır. Gençlik çalışmalarımız çok önemli ve mühim çalışmalardır. Bir milletin en büyük gücü iyi yetişmiş, her şeyin bilincinde ve donanımlı gençliğidir. Gençliğin önemini Kurtuluş Savaşında, Çanakkale Muharebelerinde ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, vatan ve millet söz konusu olduğunda gençlerimizin ve milletimizin neler yapabileceklerini, kahramanlıklarını görmekteyiz.

Konuşmanın ardından şiirler okundu ve halkoyunları ekibi gösterileri sergilendi. Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki spor branşlarının gösterilerinin akabinde 2017 yılında dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 98. İnci yıl dönümü Bozüyük’te ise , Cumhuriyet Meydanı’nda ve Metristepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenler ile kutlandı.

Düzenlenen törenlere Bozüyük Kaymakamı Hasan YAMAN, Bozüyük Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Hüseyin KÖSEMEN, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan törende, Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı Okundu. Yoğun yağmur yağışı nedeni ile tören Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde devam ederken burada törenlerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Rüştü YILDIRIM; 19 Mayıs’ın tarihimizde ki önemini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirerek, “Bütün umutların tükenmeye başladığı bir anda, Atatürk ve silah arkadaşlarının milletin iradesi ile birlikte kazandığı büyük zaferi,her şeyin başlangıcı olan 19 Mayıs’ı tarihini siz değerli gençlerimiz ile birlikte kutlamaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

YILDIRIM’ın konuşmasının ardından tören okunan şiirler, halk oyunları gösterileri ve genç sporcuların gösterileri ile devam ederken, tören sonunda ilçe genelinde çeşitli yarışma ve müsabakalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri ve madalyaları Protokol üyeleri tarafından takdim edildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. Yıl dönümü kutlamaları daha sonra sona erdi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.