DOLAR
32,5122
EURO
34,5730
ALTIN
2.492,97
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Çok Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te 19 Ekim Muhtarlar günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamaları kapsamında Bilecik Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından yemek düzenlendi.

Bilecik’te Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törenin akabinde Bilecik köy ve mahalle muhtarları Bilecik Valisi Süleyman Elban’ı ve Belediye Başkan Vekili Nihat Can’ı makamında  ziyaret etti. Daha sonra bir özel bir düğün salonunda Bilecik Valiliği ve Belediye Başkanlığı tarafından Bilecik köy ve mahalle muhtarlarına yemek düzenlendi.

Düzenlenen yemekte Bilecik Valisi Süleyman Elban, 19 Ekim muhtarlar günün tüm muhtarlara ve memlekete hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında hem çağdaş demokrasinin hemde geleneksel yapının alandaki en önemli birimlerinin köy ve mahalleler olduğunu hatırlatarak, bunların başında ise yine demokratik yollarla halkın iradesiyle seçilen muhtarların, devletin, ülkenin ve idarenin göz bebeği olduğu söyledi.

Elban, konuşmasına şöyle devam etti:

Kendileri hem seçilmiş olmaları sıfatıyla bir kısım görev ifa ederken diğer yandan mülkü görevler ifa etmeleri dolayısıyla resmi sıfat taşıyan ve bir çok açıdan da devlet memuru gibi kabul edilen kamu görevlileridir.

Dolayısıyla başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz ve diğer ilgililer muhtarla bugüne kadar verilen değerin, kendilerine reva görülen, maddi olarak verilen maaşın çokta yeterli olmadığını fark ettiler ve bir önceki yıldan başlamak üzere 19 Ekim tarihinin Türkiye’de Muhtarlar günü olarak kutlanması kabul edildi ve her ne kadar orada o çalışmaların içerisinde bulunan birisi olarak ta söylüyorum bu düzenlemeyi yapanların talimatı verenlerin içine yeterli olarak sinmemiş olsa bile de hemde özlük haklarında maaşlarında belli bir düzenleme yapıldı ama biliyorum ki onlarda bunun çok yeterli olmadığını biliyorlardır ama bu bir başlangıç diye kendileri de bunu söylemişlerdi. İnşallah onunda devamı gelir. Bu gün temsilciniz olan arkadaşların ziyaretinde de söyledim onlar için tekrar olacak o yüzden çok fazla da girmek istemiyorum ama bir yere seçilmiş olarak gelmek çok güç yani bir memuriyete yada herhangi bir yere oturup dersinizi çalışırsınız, hazırlanırsınız, yazarsanız belli kriter var sonuçta da orada ya başarılı olursunuz yada başarısız olursunuz. Ancak seçimlerde hiç bir kriter yok hiç bir şeyin de garantisi yok. Yani sandığın başına gidinceye kadar size oy vereceğini garanti gördüğünüz insan sandığa gittiğinde size oy verdiğini garanti edemiyorsunuz. Zor bir süreç yani seçimden gelmek. Bu zorluğu yenerek geliyorsunuz. İçinizde 3-5 dönemden  beri 8 dönemden beri başarıp gelenler var. Bu bir başarıdır. Bu başarının altında da sizin doğduğunuz günden itibaren o yöreye yaptığınız kişiliğinizde çalışmalarınızda mesleğinizde yaptığınız yatırımın sonucudur, meyvesidir. Yani bir kişi kendisi muhtar seçilmiyor. vatandaş onun haliyle, hareketiyle,ahlakıyla, kişiliğiyle, onun muhtar olacağına karar veriyor değerlendiriyor ve ondan sonra sizi muhtar seçiyor. Yoksa muhtarlık salt seçime girip belirli miktar oy seçilme konusu değil. Öbür taraftan da bizim en uçta devletimizin en uçtaki temsilcilerisiniz. Gerek güvenlik kuvvetlerimiz gerek diğer resmi birimlerdeki arkadaşlarımız, tebligattan tutun tapu kadastro işlemlerine, nüfus işlemlerinden tutun güvenlikle ilgili bir çok konuya kadar hepsinin ucu size dayanıyor.Afette de, güvenlikte de sıkı yönetimde, ohalde yine siz varsınız. Biri aranırken de biri evlenirken de malesef biri öldüğünde de siz varsınız. O yüzden sizden hiç kimsenin vazgeçmesi mümkün değil bizim de vazgeçmemiz mümkün değil. Size çok layık olmadığını biliyorum ama mütevazi böyle bir sofra kurduk. Teşrif ettiniz, bizi onurlandırdınız . Hepinize çok teşekkür ediyorum.

Bilecik Muhtarlar Deneği Başkanı İlhami Çınar da  Muhtarlar Gününün kutlanmasında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında vatan uğruna canını feda eden şehitlere Allah’tan rahmet gazilerimize ise şifa diledi.

Çınar, Bilecik Valisi Elban’ın ”Muhtarlar Günü” için kendisini yanına çağırdığında çok mutlu olduğunu ve göz yaşlarına hakim olamadığını ifade ederek, muhtarlara verilen bir değer olduğunu kaydetti.

Çınar organizasyonda emeği geçen Bilecik Valiliği ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya teşekkürlerini iletti.

Muhtarlık görevinde 30 yılını aşan, 39 yıldır muhtarlık görevinde bulunan Çavuşköy Muhtarı Ahmet Türkan’a Vali Elban ve 32 yıl muhtarlık görevinde bulunan Bahçecik Köyü Muhtarı Recep Gündüz’e Belediye Başkan Vekili Nihat Can tarafından plaket takdim edildi.

Yemeğinardından günün anısına fotoğraf çekildi ve akabinde ise Bilecik Belediyesi tarafından tüm muhtarlara muhtar çantası dağıtıldı.

bilecik-muhtarlar-gunu-17 bilecik-muhtarlar-gunu-18 bilecik-muhtarlar-gunu-19 bilecik-muhtarlar-gunu-20 bilecik-muhtarlar-gunu-21 bilecik-muhtarlar-gunu-22 bilecik-muhtarlar-gunu-23 bilecik-muhtarlar-gunu-24 bilecik-muhtarlar-gunu-25 bilecik-muhtarlar-gunu-26 bilecik-muhtarlar-gunu-27 bilecik-muhtarlar-gunu-28 bilecik-muhtarlar-gunu-29 bilecik-muhtarlar-gunu-30 bilecik-muhtarlar-gunu-31 bilecik-muhtarlar-gunu-32 bilecik-muhtarlar-gunu-1 bilecik-muhtarlar-gunu-2 bilecik-muhtarlar-gunu-3 bilecik-muhtarlar-gunu-4 bilecik-muhtarlar-gunu-5 bilecik-muhtarlar-gunu-6 bilecik-muhtarlar-gunu-7 bilecik-muhtarlar-gunu-8 bilecik-muhtarlar-gunu-9 bilecik-muhtarlar-gunu-10 bilecik-muhtarlar-gunu-11 bilecik-muhtarlar-gunu-12 bilecik-muhtarlar-gunu-13 bilecik-muhtarlar-gunu-14 bilecik-muhtarlar-gunu-16

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.