DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’te 18 Mart Bisiklet Turu ve Kitap Okuma Etkinliği

Bilecik’te 18 Mart Bisiklet Turu ve Kitap Okuma Etkinliği

Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi işbirliğinde, 18 Mart Pazar günü, gerçekleştirilen programda; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimiz rahmet ve minnet duygularıyla anıldı.

Bilecik’te bisikletin kullanımı, farkındalığının oluşması için birçok aktiviteyi gerçekleştiren Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği anlamlı ve önemli bir çalışmayı daha gerçekleştirdi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anmak etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen bisikletliler, vatan müdafaasında canlarını yitiren Aziz Şehitlerimizi kitap okuyarak ve bisiklet ile saygı turu düzenleyerek andı.

Cumhuriyet Meydanında bir araya gelecek olan bisikletliler, daha sonra Bilecik Şehitliğe pedal çevirdiler. Etkinlikler kapsamında şanlı tarihimizin anlatıldığı kitapların okunduğu etkinlikte; Vali Tahir Büyükakın ve Belediye Başkanı Selim Yağcı’dan teslim alınan Türk Bayrağı Bilecik Şehitliğine götürüldü.

Bisikletlilere Türk bayrakları hediye eden Vali Büyükakın ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, etkinlik hakkında bilgi aldılar.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

‘’ECDADIMIZIN BİZLERE BIRAKTIĞI BU GÜZEL VATANIN HER AN BEKÇİSİYİZ’’

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ‘’Ecdadımızın bizlere bıraktığı bu güzel vatanın her zaman bekçisiyiz’’ ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

Bilecik’te bisikletin kullanımı, farkındalığının oluşması için birçok aktiviteyi gerçekleştiren Bilecik Belediyesi ve Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği anlamlı ve önemli bir çalışmayı daha gerçekleştirdi. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anmak için Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen bisikletliler, Bilecik Şehitliğe pedal çevirdiler. Şanlı tarihimizin anlatıldığı kitapların okunduğu etkinlikte, vatandaşlarımıza Türk bayrağı hediye ettik. Büyük zaferler sayesinde bu günlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için her süngü, mermi ile son gücü ile mücadele ederek hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizin rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilcisi Hakan Yavuz ise güzel ve anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek; Bilecik Belediyesi işbirliğinde önemli bir çalışmayı gerçekleştirdik. Bisikletlerimiz ile bu vatan uğruna canlarını yitiren Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla andık. Programda vatandaşlarımıza Türk bayrağı hediye ettik ve daha sonra Bilecik Şehitliğini ziyaret ederek, çelenk bıraktık. Ardından şanlı tarihimizden bilgilerin mevcut olduğu kitapları hep birlikte okuma imkanı bulduk. Bu vesile ile büyük zaferler sayesinde bu günlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin huzur ve güvenliği için her süngü, mermi ile son gücü ile mücadele ederek hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla tekrar anıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.