DOLAR
32,4666
EURO
34,7738
ALTIN
2.441,31
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Bilecikli Vatandaş Belediyeye Bağışladı

Bilecikli Vatandaş Belediyeye Bağışladı. Bilecikli tanınan esnaflardan Mustafa Sucu ihtiyaç fazlası olarak deposunda bulunan pulverizatör mekanik ilaçlama pompasını Bilecik Belediyesine bağışladı.

Koronavirüs ile ülkemizde ve Bilecik’te tüm belediyeler dezenfeksiyon çalışmalarına ağırlık veriyor. Vatandaşlar tarafından özellikle yoğun bir şekilde kullanılan alanlar başta olmak üzere, toplu kullanım alanları ve şehrin çeşitli noktalarında hidrojen peroksit (oksijenli su) ve alkol bazlı dezenfektanlar kullanılarak sırt pompası veya mist blower ile dezenfekte işlemleri belediye ekiplerince yapılıyor.

Bilecik Belediyesinden yapılan açıklamada Bilecik esnaflarından Mustafa Sucu’nun, ihtiyaç fazlası olarak deposunda bulunan pulverizatör mekanik ilaçlama pompasını koronavirüs ile mücadele kapsamında belediyeye bağışladığı belirtilirken belediyenin sosyal medya hesabında şu ifadelere yer verildi:

Kıymetli hemşehrimiz Mustafa Sucu, ihtiyaç fazlası olarak deposunda bulunan pulverizatör mekanik ilaçlama pompasını koronavirüs ile mücadele kapsamında belediyemize bağışladı. Bilecik Belediyesi olarak, koronavirüs ile mücadelemizde bize sağladığı katkı için vatandaşımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yüzeyler üzerinde bulunan mikroorganizmaların (bakteri sporları hariç) fiziksel veya kimyasal yollarla yok edilmesi veya üremelerinin durdurulması işlemine Dezenfeksiyon veya Dezenfektasyon deniyor. Dezenfektan ise mikroorganizmaları öldürücü güce sahip kimyasal maddedir.

Niçin Dezenfeksiyon?

Temizlik işlemiyle yüzeydeki mikroorganizmaların çoğu yıkanıp uzaklaştırılabilmekte, çok az bir kısmı ise öldürülmektedir.

Sistemde temizlik işlemi sonrası kalan ve serbest hâle geçen mikroorganizmalar suyla daha geniş bir yüzeye yayılmakta ve bu ortamda hızla üreyerek zararlı etkilerini göstermektedirler.

Dezenfeksiyon ile bu mikroorganizmaların tamamı veya tamama yakınını öldürülmektedir.

Temizlik işlemi esnasında ortamdaki kir kalıntılarının yeterince temizlenmemesi durumunda,
mikroorganizmaların dezenfeksiyon maddeleriyle etkin bir şekilde temas etmesi mümkün
olmayacaktır.

Ayrıca, kirlerin yapısında bulunan organik maddelerle dezenfektanların reaksiyona girmesi sonucu çözelti konsantrasyonu düşecek ve dezenfektan maddenin etkisi azalacaktır. (Kaynak:19 Mayıs Üniversitesi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.