DOLAR
32,5020
EURO
34,5924
ALTIN
2.500,14
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C

Bilecikli Gençlerin Tarih ve Kültür Yolculuğu Sona Erdi

Bilecik Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce “Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)” kapsamında hazırlanan “Bilinçli Çocuk Güvenli Gençlik” isimli projenin faaliyetleri arasında yer alan beş günlük il dışı gezisi sona erdi.

 

Merkez ilçedeki 10 liseden seçilen 26 erkek 12 kız olmak üzere toplam 38 öğrenci ve refakatçi öğretmen , Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli eşliğinde,  18 -23 Kasım 2014 tarihleri arasında Çanakkale, Edirne ve İstanbul’u gezdiler.

 

Gezinin ilk günü Çanakkale’de; Truva antik kenti, Kordon, Nusret Mayın Gemisi, Askeri Müze ve Aynalı Çarşı,

İkinci günü  Eceabat’a yapılan feribot yolculuğu sonrası; Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Kilitbahir Kalesi, Rumeli ve Mecidiye Tabyaları (Seyit Onbaşı), Alçıtepe Zığındere Sargı Yeri, Ertuğrul Koyu (Yahya Çavuş), Seddülbahir -Morto Koyları, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Anzak Koyu, Arı Burnu, Kanlı Sırt/Bomba Sırtı, 57. Alay Şehitliği, Cesarettepe, Conk Bayırı ve Gelibolu,

Üçüncü günü Edirne’de; Eski Tren Garı/Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Lozan Anıtı ve Müzesi, Eski Gümrük Karakolu, Meriç ve Fatih Köprüleri, Meriç ve Tunca Nehirleri, Gazi Mihal Köprüsü/Camii, II. Beyazıt Külliyesi/Tıp Merkezi/Camii/ Medresesi ve Sağlık Müzesi, Sarayiçi, Kırkpınar Pehlivanlar Yolu, Er Meydanı, Adalet Kasrı, Balkan Şehitleri Anıtı, Saraçhane Köprüsü,  Selimiye Camii, Müzesi ve Arastası, Rüstempaşa Kervansarayı, Eski Camii, Ali Paşa Çarşısı ve Deveci Han, Saraçlar Caddesi,

Dördüncü gün İstanbul’da; Eyüp Sultan Camii ve Türbesi, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Meydanı, Alman Çeşmesi, Yılanlı Sütun, Dikilitaş, Sultanahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Müzesi, Gülhane Parkı, Marmaray Sirkeci İstasyonu,

Beşinci gün Anadolu yakasında; Beylerbeyi Sarayı, Çamlıca Köşkleri  ve Çamlıca Tepesi, Kızkulesi, Büyükada’da Çankaya Caddesi, John Paşa Köşkü, Splendit Otel Binası ve Aya Yorgi gezildi.

 

Tüm gezilerde profesyonel turist rehberleri yer alırken, öğrenciler gezdikleri her ilde, o ilin en bilindik lezzetlerini de en meşhur yerlerde tatma fırsatı buldular. Gezi boyunca 4 yıldızlı otellerde konaklamaları sağlanan öğrencilerin her türlü ihtiyacı karşılanırken, hiçbir detay unutulmadı. Proje ajandası, kalem, t-shirt, şapka, yağmurluk gibi hediyeler de verilen öğrencilerin hiçbir eksikleri olmamasına özen gösterildi.

 

Projenin son günü izlenimlerini özgürce yazmaları istenen öğrencilerden çok güzel ve anlamlı geri bildirimler oldu. Bir öğrencinin gezi ile ilgili görüşlerini “Başta söylemeliyim ki bu muhteşem gezi hayatımda unutmayacağımı düşündüğüm, Bilecik Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü vasıtasıyla devletimin bana ecdadımı tanıma, geçmişimi öğrenme, nasıl bir geçmişe ecdada sahip olduğumu ve böylesine cefakar ve fedakar bir ecdada ne muazzam bir derecede vefakar olunması gerektiği idrakine varma adına sunduğu muazzam bir fırsattı ve  harikulade bir organizasyondu.

Bu gezi manevi anlamda çok haz verici olmasıyla beraber maddi anlamda yeme içme konaklama noktasında çok harika olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kısaca hem gönlümüz hem karnımız hem de gözümüz doydu. Bu manada başta rabbime hamd olsun ki, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde ifade etmesi dikkat çekiciydi. Yapılan faaliyetin amacına ulaşması ve öğrencilerin memnuniyeti, görevli ekibi ziyadesiyle memnun etti.

 

Proje ismine de atıfta bulunarak, “Tüm çabalarının çocuklarımızı bilinçlendirmek, gençlerimize de yapılan faaliyetlerle güvenli ortamlar hazırlamak ve onlarda farkındalık oluşturmak olduğunu” belirten  Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü çalışanları; “Bu çerçevede gençlerimize sevgi ile atılan bir adımın ülkemiz için sonuçlarının ne denli büyük ve önemli olduğuna ekipçe şahit olunduğunu, bu ve benzeri projeli faaliyetler ile ilimizde ve ilçelerimiz  çalınmadık kapı bırakılmayacağını ” ifade ettiler.

 

Projenin geneli hakkında konuşan Bilecik Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer ERDOĞAN ise;  “Daha huzurlu ve güvenli bir Bilecik için tüm halkımız ile birlikte düşünmeli, hareket etmeli ve uygulanmasının gerektiğini,  böylece Bilecik için atılan bir adımın ülkemiz için atılmış, ülkemiz için atılmış bir adımın ise tüm dünya ve insanlık için atılmış olduğunun farkına varılabileceğini” belirten  Erdoğan konuşmasına devamla “Yeni dönemde çeşitli faaliyetler içeren benzer bir projenin daha hazırlıklarını sürdürdüklerini ve başvurusunu yapacaklarını” ifade etti.

 

                      

 

    İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.