DOLAR
32,5807
EURO
34,6753
ALTIN
2.521,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Bilecik’in Kırsal Turizm Köyü Kınık, Turizme Açıldı

Bilecik’in çömlek yapımıyla ünlü Pazaryeri ilçesine bağlı Kınık Köyü, Bilecik Belediyeler Birliği’nin organizasyonu ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) mali desteğiyle, kırsal turizm köyü haline getirilerek turizme kazandırıldı.

‘Toprağın sanata döndüğü köy’ olarak tarif edilen Kınık Köyü, her yıl Temmuz ayının ilk haftasında düzenlenen Çömlekçilik Festivali’nde ziyaretçi akınına uğruyor. Buraya gelen ziyaretçiler hem çömlek işlemeciliğini yerinde görüyor, hem de bol bol alışveriş yaparak geri dönüyor. Köyün mevcut turizm potansiyeli yapılan yeni düzenlemelerle daha da büyüyecek. Kırsal turizm köyüne dönüştürülen Kınık’a gelen turistler artık çömleklerini kendileri yapacak.

Kırsal turizm köyünde konaklamak mümkün

Yeni düzenlemelerle birlikte, pansiyona çevrilen bazı köy evlerinde konaklamak mümkün hale getirildi. Turistlerin konaklayabilecekleri şekilde yeniden düzenlenen köy evlerinde profesyonel hizmet verilecek. Konuyla ilgili bilgi veren Marka Kent Bilecik Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, “Köy evlerinin turistlerin konaklayabilecekleri hale getirilmesi aşamasında özellikle hijyen koşullarına çok dikkat ettik. Yaptığımız her düzenleme ve yenilemede önceliğimiz hijyen koşullarının iyi olması yönündeydi. Şimdi bu evlerde konaklayan herkes profesyonel hizmet alıyor, kişiye özel havlu ve çarşaflar var, bütün bunların temizliğine özel bir önem veriliyor.” şeklinde konuştu.

Turistler köy hayatını tecrübe edecek

Kırsal turizm köyüne dönüştürülen ve konaklama imkanlarının da oluşturulduğu Kınık’a gelen turistler, köy hayatını yerinde tecrübe edecek. Günü köy evlerinde uyanarak karşılayan turistler, sabah kahvaltıları için folluktan yumurta, bahçeden taze sebze ve meyve toplayabilecek. İsteyen köylülerle birlikte inek gütmeye gidebileceği gibi, inek sağmayı da deneyimleyebilecek.

Alternatif eğlenceler olacak

Kırsal turizm köyü Kınık’ta köy hayatını deneyimlemenin yanı sıra, gelen turistlerin güzel zaman geçirmeleri için alternatif eğlenceler de düşünüldü. Bu eğlenceler arasında göletten balık tutmak, bıldırcın yumurtaları toplamak, orman içinde trekking turları yapmak ve akşam köylülerle birlikte ateş yakıp sohbet etmek gibi alternatifler bulunuyor.

Köylüler çok heyecanlı

Çömlekçilik faaliyetlerinden dolayı turizme alışık olan Kınık köylüleri, yeni düzenlemeler karşısında oldukça heyecanlı. Köylüler bu yazla birlikte artış göstermesi beklenen turizm hareketliliğine hazır.

Kınık Köyü’ne gitmek isteyenler 0539 331 20 45 numaralı telefondan Cihan Baş’a ulaşarak bilgi alabilirler…

IMG_1579 IMG_2988 IMG_3023 IMG_4981 IMG_5004

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.