DOLAR
32,5555
EURO
34,8483
ALTIN
2.431,16
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bilecik’in Her Noktasında En Zor Şartlarda

Bilecik’in Her Noktasında En Zor Şartlarda Görevdeler. Bilecik’te ekipler ilin her noktasında vatandaşlara etkin hizmet götürebilmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Kar nedeniyle ulaşıma kapan yollar açılırken, sağlık hizmetinin ulaşmadığı nokta kalmaması için sağlık ekipleri üstün gayret gösteriyor.

T.C. Sağlık Bakanlığı bünyesindeki acil sağlık hizmetlerinin verimliliği, ulaşılabilirliği, etkinliği, teknolojik yeniliklerden faydalanarak hizmetin toplumun her kesimine aynı standartta ulaştırılmasını sağlamak amacıyla Türkiye’nin her noktasında, en zor koşullarda ve en olumsuz hava şartlarında dahi vatandaşlara hizmet götürüyor.

Onlar Görünmez Kahramanlar

Polis, Jandarma, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil, 2004 yılında kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 2009 yılında kurulan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, acil durumlara yönelik gerekli hazırlıklarını yaparak, tam donanımlı ekip ve ekipmanlarla bölgeye en hızlı şekilde ulaşarak, Bilecik’in her noktasında vatandaşlara etkin hizmet sunuyor.

Sağlık Personeli Gerektiğinde Hastayı Sırtında Taşıyor

  Araçların giremediği karla kaplı noktalarda ekipler, ulaşımda güçlük çekilmesi halinde, hastalara müdahale edilebilmesi için paletli ambulanslar ile ulaşımı sağlıyor. Sağlık personelleri hastalara bir şekilde ulaşarak ve gerektiğinde hastayı sırtında taşıyarak sağlık hizmetinden mahrum bırakmıyor.

Ayrıca Bilecik İl Özel İdaresi, karayolları ve belediye ekipleri de ilçe, belde ve köy yolları gibi kar nedeniyle kapanan çeşitli yollarda karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Bozüyük

Bozüyük’te güneş enerji santralinde bekçi olarak görev yapan iki kişi kar yağışı nedeni ile mahsur kalınca imdatlarına Bozüyük Belediyesi ekipleri yetişti.

Bozüyük’e yaklaşık 15 km mesafede bulunan özel bir güneş enerji santralinde görevli iki bekçi yoğun kar yağışı nedeni ile tesiste mahsur kaldı. 2 gün boyunca mahsur kalan bekçiler, kar sularını eriterek su ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtirken, Bozüyük Belediyesi ekiplerine kendilerini kurtardıkları için teşekkür ettiler.

Konu ile ilgili olarak konuşan bekçi Bilal Aydoğan kendilerine yardım ettikleri için belediye ekiplerine teşekkür ederek, yardım gelmediği takdirde büyük bir mağduriyet yaşayacaklarını belirtti. Belediye ekipleri kurtarma çalışmalarının ardından tesiste bulunan bekçilerin gıda ihtiyaçlarını da karşıladı.

112 Acil Çağrı Merkezi 24 Saat Görevde

  Bilecik mülki sınırları içerisinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görev alanlarına giren her türlü acil çağrının karşılanması, sevk ve koordine edilmesi amacıyla kurulan 112 Acil Çağrı Merkezi

Bilecik il genelinde, Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Belediyeler, Orman Bölge veya İşletme Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge veya Şube Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Valilikçe belirlenen diğer kurumların görev alanına giren acil çağrıları 24 saat sürekli erişim esasına göre karşılamak ve bu hususta gerekli tedbirleri almak üzere görev yapıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.