DOLAR
32,5383
EURO
34,9001
ALTIN
2.427,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C

Bilecik’in Fethinin 720. Yılı Kutlu Olsun

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik’in fethinin 720. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, Bilecik’in tarihteki yeri ve önemine değinen Milletvekili Yaşar Tüzün, şunları kaydetti:

‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük kahramanlıklar sergilediği Bilecik Cumhuriyet tarihimizde kurtuluşun şehri olduğu gibi Şeyh Edebali, Ertuğrulgazi ve Osmangazi atalarımızın öncülük ettiği Bilecik aynı zamanda kuruluşun da şehri olmuştur. Bilecik’imizin 720. Kuruluş yıl dönümü kutlu olsun, bizlere bu vatanı ve medeniyeti emanet eden ecdadımızı rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum. Bilecik gerek jeopolitik konumu gerek sahip olduğu değerler ile nadide şehirlerimiz arasında yer almaktadır. Bursa, Edirne ve İstanbul’un fethinde önemli rolü olan Bilecik, dünyaya 6 asrı aşkın hoşgörü medeniyetinin doğduğu şehirdir. Bu vesile ile bu kutlu fethi gerçekleştiren başta Şeyh Edebali, Ertuğrulgazi ve Osmangazi olmak üzere bütün ecdadımızı tekrar rahmet ve minnetle anıyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

yasar tuzun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.