DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

BİLECİK’İN EN BÜYÜK SEMPOZYUMU 11 ARALIKTA BAŞLIYOR

BİLECİK’İN EN BÜYÜK SEMPOZYUMU 11 ARALIKTA BAŞLIYOR

BİLECİK MARKALARI ULUSLARARASI MARKA DEĞERLERİYLE BİLECİK SEMPOZYUMUNDA BULUŞUYOR

11-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ”Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumunda; şehrin tarihi ve kültürel değerlerinden ekonomisine; sayanideki varlığından tarım ve doğal güzelliklerine; Biyoçeşitliliğinden kültürel ve tarihi mirasına; Jeopolitik zenginliğinden sosyal yaşantısına ışık tutan bütün unsurları ele alınacak.

Bilecik Belediye Başkanlığı, Bursa Bilecik Eskişehir Kalkınma Ajansı ( BEBKA), Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ortaklığında bu sene 2. si düzenlenecek olan ”Uluslararası Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu ile Taşı Mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek; diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri, Şeyh Edebali Diyarı Osmanlı Ocağı Ertuğrul Sancağı ve birçok uygarlığa beşiklik etmişmedeniyetler şehri Bilecik’te, tarihi, kültürel yöresel değerleri, eğitim, sağlık, ulaşım, ekonomi, sanayi ,tarım, ve turizm gibi Marka değerlerini ortaya koymak amaçlanıyor.

AHMET ŞİMŞİRGİL, YAVUZ BAHADIROĞLU, BÜLENT ARI, NEJAT ÇUHADAROĞLU KÜLTÜR OTURUMUNDA BULUŞACAK

Canlı Televizyon programları ile yayınların yapılacağı ve Serdar Tuncer Moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan sempozyumun ikinci gününde devlet ve hükümet yetkililerinden önemli isimlerin yanısıra; Araştırmacı Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Araştırmacı Yazar Prof. Dr. Yavuz Bahadıroğlu, Eski Milli Saraylar ve Müzecilik Tanıtım Başkanı Prof. Dr Bülent Arı, Çuhadaroğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Nejat Çuhadaroğlu’nun katılacağı 2. gün programı, Medeniyetler Konseri ile son bulacak.

SEMPOZYUM İLE BİRÇOK BAKAN VE MÜSTEŞAR BİLECİK’TE AĞIRLANACAK

Bilecik’teki sanayi mülkiyeti ve Bilecik Şehir Markalaşması konusunun da ele alınacağı sempozyumda; birçok bakan ve müsteşarın yanısıra; Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Türk Standartları Enstitüsü Eskişehir Belgelendirme Müdürü İsmail Kaynarca ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı konuşmacı olarak yer alacaklar.
SEMPOZYUMDA OSMANLI DEFİLESİ İLE GEÇMİŞ VE GÜNÜMÜZ MODASI SERGİLENECEK

Bilecik Tanıtım filmleri, minyatür sergisi, mehteran takımı gösterisi ile 5 gün boyunca Bilecik’in konuşulacağı sempozyumda Bilecik’in marka değerleri ortaya konulacak.
Sempozyumda ayrıca; Osmanlı Moda Defilesi Mehteran Takımı eşliğinde sergilenecek ve unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı kıyafet kültürü ve günümüz modasının sentezi ortaya konulacak.
BİLECİK’İN TURİZMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ ELE ALINACAK

Son dönemlerde turizm faaliyetleri anlamında önemli adımlar atan Bilecik’in turizmdeki yeri ve öneminin ele alınacağı sempozyumda; Kültür ve Turizm Bakanı Müsteşarı Ömer Arısoy, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Kültür Komite Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi Erdal Çebi, Turist Rehberler Birliği TÜREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı ve Bilecik Eskişehir Bursa Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri İsmail Gerim,söz alacaklar.

ALANINDA UZMAN İSİMLER BİLECİK’TE AĞIRLANACAK

Bilecik’in Ulusal ve Uluslararası Platformda Marka Değerlerinin Farkındalığını Sağlamak ve Prestijini Arttırmak, Bilecik’in Sanayi, Tarım, Turizm, Eğitim, Ekoloji, Ulaşım, Tarih, Kültür vb. önemli alanlardaki büyüme ivmesini ortaya koymak ve yatırımcı ile buluşturmak gibi hedeflerle gerçekleştirilecek sempozyumda ayrıca; Şehrin Mevcut Marka Değerlerini masaya yatırmak ve olası Marka Değerlerini ortaya çıkararak Markalaşmasını sağlamak, Bilecik’e ve Bölge’ye (TR41) yatırım alanlarını geliştirmek ve ekonomiye kazandırmak, Alanında uzman kişi ve kuruluşlar tarafından beyin fırtınası oluşturmak ve Ülkemizin, Bölgenin ve İlimizin stratejik planlara eğilimi ve önemini analiz etmek gibi amaçlar göz önünde bulundurulacak.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde; 11 Aralık Saat: 10:30’da başlayacak olan sempozyum kapsamında ulusal ve uluslararası platformlarda söz alan önemli isimler, Bilecik’te ağırlanacak.

İLİMİZİN BİYOÇEŞİTLİLİK ZENGİNLİĞİ, KÜLTÜREL MİRASI VE JEOPOLİTİK KONUMU ELE ALINACAK

Bilecik’e ilişkin biyoçeşitlilik zenginlik, kültürel miras ve jeopolitik konumunun ele alınacağı 4. gün oturumlarında ise; Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, CNN Türk Yeşil Doğa Programı Yapımcısı Güven İslamoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Yağcı konuşmacı olarak yer alacaklar.

ULUSLARARASI MARKA DEĞERLERİ İLE BİLECİK SEMPOZYUMU

· Tarih : 11 Aralık- 15 Aralık 2017
· Yer : Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi
1.GÜN 11 Aralık 2017 – Pazartesi
• 10:30 ( Katılımcı Kayıtları ve İkramlar )
• 11:00 Saygı Duruşu İstiklal Marşı – Mehter Konseri
• 11:30 Bilecik Tanıtım Filmi’nin İzlenmesi
• 11:40 – 12:00 Açılış Konuşmaları
• 12:15– Osmanlı Defilesi ( Şehri Medeniyet )
• 13:15 – Açılış Kurdelesinin Protokol Eşliğinde Kesilmesi
• 13:30 – 14:00 – Minyatür Sergisi Açılışı ( Konçerto )
• 13:45 – 14:00 ( Katılımcılara İkramlar)
• 14:30 – Protokol Öğle Yemeği İkramı
2. GÜN 12 Aralık 2017 – Salı
1. Oturum 14:00 – Tarih ve Kültür
• Araştırmacı Yazar – PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL
• Araştırmacı Yazar – PROF. DR. YAVUZ BAHADIROĞLU
• Eski Milli Saraylar ve Müzecilik Tanıtım Başkanı – Prof. Dr. Bülent ARI
• Çuhadaroğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı – Hisart Diorama Müzesi Kurucusu – Halil Nejat ÇUHADAROĞLU
• Moderatör ( Serdar TUNCER ) ( TV – Canlı Yayın )
AKŞAM 20:30 – MEDENİYETLER KONSERİ

3. GÜN 13 Aralık 2017 – Çarşamba
1. Oturum 10:00 – 12:00 Turizm
(Bilecik’in Turizmdeki Yeri ve Önemi )
• Kültür ve Turizm Bakanı Müsteşarı – Ömer ARISOY
• Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Kültür Komite Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi – Erdal ÇERİ
• TÜREB Turist Rehberler Birliği Başkanı – Ahmet Zeki APALI
• BEBKA Genel Sekreteri- İsmail GERİM

12:00 – 12:30 Bilecik’in Doğal ve Turizm Cazibe Sergisi – Eski Bilecik Sergisi
2. Oturum 14:00 – Turizm
( Alternatif Turizm – Eko Turizm ve Exthreme Spor Turizmi)
• BİDOS – Bilecik Doğa Sporları Başkanı Funda
• Bilecik Belediyeler Birliği Turizm Koord. – Serkan BİRCAN
• Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nezir AYHAN
• Şeyh Edebali Üniversitesi – Öğr. Gör. Serhat BİNGÖL
• Şeyh Edebali Üniversitesi – Öğr. Gör. Burçin SÖNMEZ

4. GÜN 14 Aralık 2017 – Perşembe
1. Oturum 10:00 – Tarım – Hayvancılık
(Bilecik te Gıda – Tarım ve Hayvancılık )
• Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı – Mehmet Hadi TUNÇ
• Hollanda Türkiye Ticaret Odası Başkan Vekili -Ukranya Türkiye Ticari İşbirliği Derneği Başkanı- Uluslararası Gıda Tarım Konfederasyonu Doğu Avrupa Bölge Başkanı – Oktay KURTAY
• Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi – Yrd. Doc. Dr. Hüseyin Tevfik GÜLTAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.