DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bilecik’in Çehresini Değiştirecek 14 Vizyon Proje Daha

Bilecik’in Çehresini Değiştirecek 14 Vizyon Proje Daha

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, daha önce açıkladıkları 16 projeye, 14 proje daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkan Selim Yağcı, basın mensupları ile düzenlediği, ”Proje Tanıtım Toplantısı’nda Bilecik’e kazandırılacak 14 yeni proje hakkında bilgi verdi.

Halkın hizmetkarı olarak çalışma ve projelerine her gün yenilerini eklediklerini dile getiren Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:

Bilecik’imizin 2023 Türkiye’sine taşırken, şehrimize kazandıracağımız vizyon projelerden 16 tanesini daha önce basın yoluyla kamuoyu ile paylaştık. Bugün ise bu projelerimize 14 tanesini daha ekleyerek, toplamda 30 projeyi Bilecik’e kazandırmak istediğimizi vatandaşlarımıza duyurmak istiyoruz. Gerçekten ilimizde 10 yılı içinde yerel yönetim olarak, yaptıklarımız herkesin malumudur. Bunun taktirini hem basın mensuplarına hem de saygıdeğer hemşehrilerime ve halkımıza bırakıyorum. Milletin ta kendisi olan ve halkın içinden çıkan bir iktidarın temsilcileri olarak, geneliyle ve yereliyle, gecesini gündüzüne katarak, bu güzide toprakların imar ve ihyası için bugünümüzü ve geleceğimizi teminat altına almak için gelecek zaman dilimi içerisinde ülkemizin, milletimizin, bayrağımızın prestijini yükseltebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Alla’a çok şükürler olsun ki dünden çok daha iyiyiz ama yarın daha iyi olmak için çalışmak, çalışmak gerektiğini bilen, inanan ve bu doğrultuda çalışan bir iktidarın temsilcisiyiz.

 

2014 YILINA 30 VİZYON PROJE İLE GİRİYORUZ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerçekleştirilen toplantıda yeni dönemde Bilecik’e kazandıracakları projeleri tek tek anlatarak, bilgi verdi. İşte, 2023 Bilecik’ine emin adımlarla yürüyen şehrimize yakışır yeni projeler:

YÜKSELEN TÜRKİYE ANITI

Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın tanıttığı projeler arasında ilkini ‘Yükselen Türkiye Anıtı’ projesi yer aldı. Toki kavşağında yapılması planlanan proje ile ilgili bilgiler veren Başkan Yağcı, 3 boyutlu Osmanlı Arması gibi bir anıt yapacaklarını ve Bilecik’in marka değerlerinin oluşturulmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

1299 ULU ÇINAR PARKI

Karasu Vadisi üzerine, sosyal yaşamın merkezi haline gelecek olan Uluçınar Projesi içerisinde; Osmanlı Evleri, Minyatürk Maketleri, Üzüm Bağları, Gondol ile gezilebilecek Kanallar, Osmanlı Çadırları, Etkinlik alanları ve Seyir Terasları ile gözde mekanlardan biri olacak.

TELEFERİK

Bilecik’in engebeli coğrafyasında mevcut turistik alanlara ulaşımı kolaylaştıracak ve aynı zamanda ilimize prestij kazandıracak olan teleferikler, zengin kültürümüz ve geçmiş tarihimiz arasında yolculuk yapma imkanı verecek.

RESMİ KURUMLAR YERLEŞKESİ

İlkleri gerçekleştirilen Bilecik Belediyesi, ‘Resmi Kurumlar Yerleşkesi’ ile Türkiye’de örnek olacak bir projeyi hayata geçirmiş olacak. Proje sayesinde vatandaşlarımız resmi kurumlarda olan bütün işlemlerini tek çatı altında yapmakla birlikte, birçok yönden de tasarruf sağlanmış olacak. Şehrimizde, bulunan resmi kurumlar, bir yerleşkede toplanarak daha iyi hizmet verebilecek. ‘Resmi Kurumlar Yerleşkesi’ ile aynı zamanda Türkiye’de örnek olacak bir projeyi hayata geçirilmiş olacak.

ERTUĞRULGAZİ PARKI ( ESKİ HARFİYAT ALANI )

Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde bulunan eski hafriyat alanı üzerine yapılacak olan Ertuğrul Gazi Parkı’nda spor kompleksleri, (tenis, basketbol, voleybol, futbol) dış mekan spor aletleri, yeşil dinlenme alanları, süs havuzları ve kafe ve dinlenme alanlarıyla mahallemizin sağlıklı yaşam alanlarından biri olacak. Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde bulunan eski hafriyat alanı üzerine yapılacak olan Ertuğrul Gazi Parkı’nda spor kompleksleri, (tenis, basketbol, voleybol, futbol) dış mekan spor aletleri, yeşil dinlenme alanları, süs havuzları ve kafe ve dinlenme alanlarıyla mahallemizin sağlıklı yaşam alanlarından biri olacak.

Ertuğrulgazi Mahallesi sakinlerinin, hafriyat sahasından sıkıntı çektiklerini, ancak alanın doldurulmasıyla birlikte rahat bir nefes alabilecekleri bir mekan oluşturulacağını söyledi.

YENİ ÇEVRE YOLU

Şehir içi trafiğini rahatlatmak için yeni çevre yolları oluşturacağız, bu çevre yolları sayesinde yüksek tonajlı araçların şehir sakinlerine ve şehir trafiğine rahatsızlık vermesini engelleyeceğiz.

EDEBALİ VADİSİ AÇIK HAVA MÜZESİ

M.Ö. 3000’lü yıllara dayanan geçmişiyle tarihe ışık tutan, Kuruluş ve Kurtuluş’un şehri Bilecik’te, tarihi dokuyu yeniden gün yüzüne çıkararak, Edebali Vadisi üzerinde bulunan arkeolojik kalıntılar, tarih gün yüzüne çıkarılarak, adeta açık hava müzesi şeklinde, gelen turistlere zamanda yolculuk fırsatı yaşatacak.

ATIŞ POLİGONU

Mevcut alanı üzerinde Avrupa’da geçerli bütün normları karşılayacak şekilde inşa edilecek Atış Poligonu; bu alandaki sporseverlere sağlıklı, güvenli bir ortam sağlamanın yanı sıra uluslararası müsabakaların da yapılabileceği bir merkez haline gelecek. Proje, mevcut atış poligonunun yerine, Avrupa standartları seviyesinde bir atış poligonu ve paintball alanını da barındıracak şekilde tesis edilecek.

YENİ HAYVAN BARINAĞI

Mevcut, Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan proje ile kentimizde bakım ve korunmaya muhtaç olan bütün hayvanlarımız için tam donanımlı bir sağlık ve koruma merkezi olacak. Vatandaşlarımız, tatile gittikleri dönemlerde hayvanlarını emanet edebilecekler ve çocukların hayvan sevgisini öğrenebilecekleri bir barınak hizmeti sunmuş olacağız.

BAYRAKTEPE – ANITTEPE

Her yıl şampiyon olan takıma gerçekleştirilecek kupa törenleriyle, takım oyuncularının, yöneticileri ve taraftarın buluşacağı ve yıl boyunca şampiyon olan takımın bayrağının dalgalanacağı Bayrak Tepe Projemiz, ilimizi dünyaya tanıtacak.

BİLGİ EVİ

Teknoloji ve Bilgi Çağındaki gençlerimizin bilgiye, en verimli şekilde ulaşmalarını sağlayacak, kendilerine ait sosyal alanlar ve son teknolojik materyallerle donatılmış Bilgi Evi’nde, profesyonel teknik uzmanlar rehberliğinde, bilgiyi üreten bir gençlik yetişecek. Teknoloji çağında, gençlerin bilgiye en hızlı biçimde ulaşabilmelerine imkan sağlayacak projenin ilki, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan, Uğur Mumcu Parkı yakınlarında bir alanda inşa edilecek.

KENT MEYDANI (ATATÜRK BULVARI YAYALAŞTIRMA PROJESİ)

İstanbul Ankara Yolu, Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan anayol alt geçit vasıtasıyla mevcut trafik, alt geçit ile sağlanarak, üst bölümü yayalaştırılacak ve yeşil alanlar oluşturulacak. İnsanlarımız bu mekanlarda dinlenme, gazetesini okuma ve şehrin stres ve sıkıntısından uzak bir atmosferde zaman geçirecek.

GENÇLİK SOKAĞI EĞLENCE MERKEZİ

Bilecik’imizin nüfus olarak büyük bir kısmı gençlerden oluşuyor. Hayata geçireceğimiz bu proje ile gençlerimiz için yeni alanlar oluşturarak, onların hem sportif anlamda hem de kültürel anlamda vakitlerini güzel geçirecek bir alan oluşturmuş olacağız. Diğer yandan üniversite şehri olan Bilecik’teki gençlerimize yönelik yeni alternatif spor alanları oluşturuyoruz. Bunların başında herkesin severek ve büyük bir ilgiyle oynanan Bowling sporunun profesyonel standartta Bowling salonunda oynama imkanı sağlayacağız. Gençlere önem veren Bilecik Belediyesi, kazandırılacak olan proje ile kafeler sokağı gibi bir alanın yanı sıra gençlerimizin ihtiyacını giderecek bir çok hizmeti içerisinde barındıracak.

SULTANELİ

İlimizin yöresel tatlarını, gelenek ve göreneklerini yansıtan ve Bilecik bezinden imal edilen elbiselerin, nakışların, el işlerinin vb. ilimize özgü ürünlerin satılarak; ekonomik anlamda aile bütçelerine katkıda bulunması için yapılacak olan Sultaneli Çarşısı, ev hanımlarına iş imkanı sağlayacak.

İlimizin yöresel tatlarını, gelenek ve göreneklerini yansıtan ve Bilecik bezinden imal edilen elbiselerin, nakışların, el işlerinin, ilimize özgü ürünlerin satılarak; ekonomik anlamda aile bütçelerine katkıda bulunması için yapılacak olan Sultaneli Çarşısı, ev hanımlarına iş imkanı sağlayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.