DOLAR
32,3446
EURO
35,1506
ALTIN
2.242,39
BIST
8.887,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
8°C
Bilecik
8°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
11°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C

Bilecik’i Saran Böcekle İlgili Açıklama Geldi

Bilecik’i Saran Böcekle İlgili Açıklama Geldi.  Son günlerde Bilecik ve İlçelerinde sıkça rastlanan, sosyal medya konusu haline gelen ve isminin armut kaplanı olduğu bildirilen böcekle ilgili Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünden açıklama yapıldı.

Bilecik ve İlçelerinde sıkça görülen armut kaplanı isimli böceğin insan sağlığına her hangi bir zararının olmadığı, gerekli ilaçlamaların belirli bir takvim düzeninde aralıksız sürdürüldüğünü açıklayan yazıda şunlar kaydedildi:

‘’Son günlerde çevre iller başta olmak üzere ilimizde de görülmeye başlayan armut kaplanı, bitki öz suları ile beslenen tarım zararlısı bir böcek türüdür. Sözü edilen böcek türü, vektör özelliği olmayan ve hastalık taşımayan bir türdür.

 

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak diğer haşerele karşı ilaçlama çalışmaları belirli bir takvim dahilinde, herhangi bir aksaklık olmadan devam etmektedir. Armut kaplanı isimli böceğin, kan emme özelliği ve insanlara zararı olmamasına rağmen Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gerekli ilaçlama çalışmaları başlatılmıştır.

Mevsimsel geçişe bağlı olarak sayıları fazlaca artmış olan böcek türü, Edirne ve Kocaeli başta olmak üzere çevre illerimizde de görülmektedir. Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak armut kaplanı ve türevi haşere ile ilgili ilaçlama çalışmalarımız devam etmektedir.

Vatandaşlarımızın bu konuda herhangi bir tedirginliğe kapılmamaları ve Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak gerekli tedbirlerin alındığı bilgisini kamuoyu ile paylaşıyoruz’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.