DOLAR
32,3296
EURO
35,0509
ALTIN
2.281,73
BIST
8.994,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Bilecik’i 2023’e Taşıyacak 23 Vizyon Projesini Açıkladı

Bilecik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Nihat Can, Cumhuriyetin 100.yılında Bilecik’i 2023’e taşıyacak vizyon projelerini açıkladı.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen proje tanıtım toplantısına Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, AK Parti Bilecik İl Bakanı Fikret Karabıyık, MHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Karuk ve partililer katıldı.

AK Parti Bilecik İl Başkanı Fikret Karabıyık’ın ve MHP Bilecik İl Başkanı Mehmet Karuk’un birliktelik mesajları verdikleri açılış konuşmalarının ardından, Bilecik Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Nihat Can, ”Şehrimiz için neler yapacağımızın müjdesini vermek için bir aradayız. Bizler, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır anlayışı ile hareket eden, Milletvekilimiz Selim Yağcı ile beraber 3 dönem boyunca verdiğimiz sözleri yerine getirerek, bugün yeni projelerimizi açıklamak üzere karşınızdayız.” ifadelerinde bulundu.

Başkan Can, Cumhuriyetimizin 100. yılında Bilecik’i 2023 vizyonuna taşıyacak 23 projeyi sırayla açıkladı.

PELİTÖZÜ HAMAM PROJESİ

Pelitözü Bilecik’in 12. Mahallesi’ne, 2023 hedefleri doğrultusunda çok özel ve güzel eserler kazandırılacağının müjdesini veren Başkan Can, Pelitözü Mahallesinin şehrin 30 yıllık gelecek vizyonunda önemli yere sahip olacağını belirterek, imar plan düzenleme çalışmalarının tamamlandığı atıl ve metruk tarihi yapıyı tekrar canlandıracaklarını,
çalışma için gerekli izinlerin alındığını ve kapsamlı bir düzenlemeyle tekrar vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti.

MOBİL MAHALLE SAĞLIK ARACI

Sağlık hizmetleri vatandaşların ayağına geliyor. İlk etapta 2 adet mobil mahalle sağlık aracı hizmete girecek.
Mobil sağlık araçları ile hizmet kalitesini artacak. Mobil sağlık araçları mahalleler, okullarımız ve halkın yoğun olduğu alanlarda hizmet verecek. Diyabet ve obezite ile mücadele, sağlıklı yaşam hareketli yaşam, kanser ile ağız ve diş sağlığı konularında hizmet verecek.

TEK TİP TAKSİ DURAKLARI

Bütün taksi durakları yaklaşık 20 metrekarelik alanlarda tek tip ve tek renk ile değer kazanacak.

 

KENT ESTETİĞİ ÜST GEÇİT PROJESİ

Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilecek. Osmanlı Mimarisi ile yapılacak. Şehir mobilyasına ve estetiğine değer katacak.

KAYKAY PİSTİ, TAŞIT TEMALI OYUN PARKI PROJESİ

Şehrin uygun alanlarına kaykay ve paten pistleri yapılacak. Böylelikle gençler tehlikelerden uzak güvenli alanlarda eğlenebilecek. Ayrıca proje kapsamında taşıt temalı oyun parkları kurulacak.

ATIŞ POLİGONU VE SOSYAL YAŞAM ALANI

58 dönüm üzerine kurulacak projenin genel amacı TRAP-SKEET ATIŞ POLİGONU olacak.3500 metrekarelik kısmında; giriş alanı,  çocuk oyun alanı, fitness alanı, kafeterya bulunacak. 4000 metrekarelik kısmı otopark olarak hizmet verecek. Projede; yeşil alanlar, dinlenme mekanları, at ve gezinti alanları yer alacak. Ulusal ve uluslararası organizasyonların yapılacağı bir alan olarak planlanan projede, konser alanı, gezinti alanları ile avcılık spor alanları bulunacak.

TAŞ KONAK PROJESİ

Sultan 2. Abdulhamid’in eseri Bilecik’te tekrar gün yüzüne çıkacak. İstiklal Mahalesinde yer alan taş mektep ve kız mektebi olarak bilinen tescilli tarihi eser, kapsamlı restorasyon çalışmasından sonra Taş Konak olarak şehre kazandırılacak.

ŞEYH EDEBALİ VADİ PROJESİ

Bilecik Açık Hava Müzesine kavuşacak. Emirler, Karacalar ve Osmangazi Camileri ve Emirler, Süleyman Paşa hamamlarının restorasyon ve konservasyon çalışmaları yapılacak.

KENT ORMANI YÜRÜYÜŞ YOLU

Yüzde 53’ü yeşillik Bilecik’e Kent Ormanı yürüyüş yolu yapılacak. Proje kapsamında bisiklet yolları, yürüme parkurları, 6 adet fitness spor aletleri yer alacak.

 

MERKEZ SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA

İstiklal Mahallesi, Belediye, Kasaplar, Terzihane ve Santral Sokakta uygulayacağız ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Meydanı ile bir bütün halinde belirtilen sokaklar trafiğe kapalı vatandaşlara açık olacak.

ADRENALİN PARK

Hamsu Vadisi ve Pelitözünde gerçekleştirilecek projede, tırmanma alanları, sallanan halat köprü, yamaç kızağı..vb alanlar olacak. Yaklaşık 1500’er metrekare alanlar üzerinde kurulacak. Yeme içme, eğlence alanları ve seyir terası da yer alacak.

YENİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ

Bursa Bilecik karayolu güzergahında yer alacak Küçük Sanayi Sitesi ile yeni yatırımların şehri Bilecik’e kazandıracak 3. OSB ile entegre ve bütün olacak. Toplamda 300 dönümlük alanı kapsayacak 3. OSB içerisinde aktif yeşil alanlar, sosyal tesisler, ibadethane alanı, yeme içme alanları, idari alanlar ve ticaret alanları yer alacak. Küçük Sanayi Sitesi ile 3. OSB arasında entegrasyonu sağlayarak, sanayi endüstrisinin temel ihtiyacı olan temel mal ve hizmetlere erişim kolaylaştırılacak.

ABDULHAMİT HAN CAMİ

1000 kişilik kapasiteye sahip olacak, 100 araçlık otopark, 10 adet dernek binası, 8 adet dükkan, kız ve erkek kuran kursu, muhtarlık binası ve taziye evi, 450 metrekarelik market,11 kubbe ve iki minareye sahip olacak.

 

HAMSU VAGON KAFE

Hamsu Vadisi içerisinde İŞKUR binası arkasında yer alan bölgede gerçekleştirilecek. 1000 metrekarelik alanda yeni bir cazibe noktası oluşturulacak. Alanın konseptine uygun demiryollarında ekonomik ömrünü tamamlamış vagon mutfak olarak kullanılacak. Masa tenisi, bilardo, hava hokeyi gibi masa oyun alanları, mini bowling alanı yer alacak.

SEMT PAZARLARI PROJESİ

Yeni semt pazarları ile vatandaşlarımız ve esnafımıza konforlu alışveriş imkanı sağlanacak. 1500 metrekarelik alanda gerçekleştirilecek projede her mahallenin kendi ihtiyacına göre belirlenecek oturma alanına sahip olacak. Erkek, kadın ve engelli WC, Görevli odası, çok amaçlı depoları bulunacak. Proje ile aynı zamanda mahallelere kapalı otopark alanı Düğün ve Özel Gün Mekanı kazandırılmış olacak.

ERTUĞRULGAZİ SOSYAL YAŞAM ADASI

Proje kapsamında; Otopark, kaskatlı geçişli ana aks yollar, kafeterya, gezinti yolları, bisiklet yolları, yürüyüş alanları, spor alanları, kaykay ve paten pisti, süs havuzları, engelli rampaları, çocuk oyun alanları, masal kahramanlı figürler, piknik alanları, çim terasları ve seyir alanları yer alacak.

BOTANİK PARK

12500 metrekare alanda gerçekleştirilecek. Bilecik’e özgü ve ikliminde yetişebilen, endemik bitkilerle şehri süsleyecek. Endemik, tropik ve yöreye özgü bitki türleri açık hava müzesi teması ile yeni bir turizm mekânı haline gelecek.

BİSİKLET YOLU

TELEFERİK PROJESİ

Kent Ormanı- Akasya Altı- Şeyh Edebali olmak üzere 3 istasyondan oluşacak. Proje ile tarih ile gelecek arasında köprü oluşturacak.

 

KENTİN MERKEZİNE MİLLET BAHÇESİ

Yeni Devlet Hastanesi’nin tamamlanması ile boşalan eski devlet hastanesinin bulunduğu 33 dönüm alan üzerinde vücut bulacak.

RESMİ KURUMLAR YERLEŞKESİ

Resmi Kurumlar Yerleşkesi; İl Özel İdaresi’nin bulunduğu 37.980 metrekare alanda gerçekleştirilecek.

Projede; Valilik, Emniyet Müdürlüğü ve Adliye gibi kamu kurumlarının bulunduğu bir yerleşke haline gelecek.

Proje ile aynı zamanda bölgeye yeni bir otopark kazandırılacak.

100. YIL BİLECİK CUMHURİYET KENT MEYDANI

Cumhuriyet Meydanı ve etrafında gerçekleştirilecek. Valilik Binası, Kültür Merkezi olarak planlandı. Proje kapsamında; Kültür Merkezi, Millet Kıraathanesi, Muhtarlık, Cumhuriyet Kent Meydanı, Atatürk Heykeli, Su Öğesi,Su – Işık – Ses Oyunları, Tematik Bahçe, Meyve Bahçesi, Yeşil Amfi, Ahşap Üst Teras, Yürüyüş Yolu, Kapalı Otopark yer alıyor.

1299 ULUÇINAR PROJESİ

Özel Tasarım 11 Tematik Alandan ve tur rotalarından oluşacak. 1299 Uluçınar Tematik Parkta; Osmanlı Müzesi, Sembol Anıt, Seyir Terası,Osmanlı Bahçeleri, Üzüm Bağları ve meyve bahçeleri, Eğitim, ilim, irfan, kültür ve sanat külliyesi, Osmanlı’da tören kültürü alanlar, Osmanlı yemek kültürü, atölyeler ve restoran,Etnospor Olimpiyatları’nın yapılacağı, at ahırlarının da yer alacağı açık kapalı spor alanları,Doğal yaşam alanına kurulu 120 kişi kapasiteli Oba Otel, Geleneksel Osmanlı Çarşısı ile Osmanlı’da gündelik hayatın ve mahalle kültürünün birebir yaşanacağı Osmanlı Evleri Sokağı yer alacak.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.