DOLAR
32,3744
EURO
34,9769
ALTIN
2.326,12
BIST
9.067,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK’E; ”TARİH KÜLTÜR VE MEDENİYET” GEZİSİ

BİLECİK’E; ”TARİH KÜLTÜR VE MEDENİYET” GEZİSİ

Dünya ve insanlığa, 6 asır boyunca hak adalet ve medeniyet dağıtan Osmanlı Devleti’nin kuruluş toprakları olan Bilecik, yurdumuzun birçok şehir ve bölgesinden misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Başta, Osmanlı Devleti’nin Manevi Kurucusu Şeyh Edebali ve Türbesi  ile diğer tarihi yapı ve değerler olmak üzere, yurt içinden binlerce turistin ilimizi gezip görmesine imkan veriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ”Tarih Kültür ve Medeniyet Projesi” kapsamında gerçekleştirilen gezi programında 90 kişilik öğrenci grubu Bilecik’i ziyaret ederek, tarihi  yapılar ve değerler hakkında bilgi aldı.

İstanbul Pendik Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan heyet, ilimizdeki ziyaretleri kapsamında, Şeyh Edebali Türbesi, Orhangazi Cami ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ni gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesi Gösteri Salonu’nda Bilecik ve Osmanlı Devleti’nin Manevi Kurucusu Şeyh Edebali’nin öğüt ve düşüncelerini sunum şeklinde izleyen gruba, Bilecik Belediyesi Görevlileri Arkeolog Ertuğrul Gündüz ve Türbe Sorumlusu Engin Beyce rehberlik etti.

Çanakkale’den başlayıp, Afyon, Kütahya ve Eskişehir’den sonra ilimizde devam eden Tarih Kültür ve Medeniyet gezisi, Bursa’da sona erecek.

6 haftalık program kapsamında birçok ilin tarihi ve kültürel değerleri yanı sıra birçok güzelliğini keşfetme imkanı bulan heyet, ilimize ait Ayva ve Nar lokumu başta olmak üzere birçok ürün ve hediye aldı.

Osmanlı Devletinin kuruluşu toprakları olan Bilecik’te oldukları için duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, Bilecik’e hayran kaldıklarını belirterek, özellikle de Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’nin gezilip görülmesi gerektiğini kaydetti.

Yaklaşık 6 hafta sürecek program kapsamında öğrenciler Ayva ve Nar lokumu başta olmak üzere ilimize has üren ve hediyeleri alarak Bursa’ya geçtiler.

IMG-20160815-WA0006 IMG-20160815-WA0001 IMG-20160815-WA0003 IMG-20160815-WA0004

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.