DOLAR
32,4960
EURO
34,9488
ALTIN
2.429,76
BIST
9.795,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik’e 17 Tesis 117 Milyon TL Yatırım

Bakan Eroğlu Bilecik’te 117 milyon tl yatırım bedelli 17 tesisin açılışını yaptı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bilecik Valiliği ziyareti, DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtım Merasimi ve esnaf ziyareti için  Bilecik’e geldi.

İlk olarak Bilecik Valiliğini ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada son 15 yılda Bilecik’e yapılan 12 milyar TL’lik yatırımlardan bahsederek, nüfus oranına göre en çok yatırım yapılan şehrin Bilecik olduğunu bildirdi.

Bakan Eroğlu, “Bilecik’te temeli atılan 3 baraj, 4 sulama tesisi, 8 taşkın koruma tesisi, 1 OGM tesisi ve 1 müteferrik DKMP tesisi açılışı olacak. 117 milyon liralık yatırımla bu tesislerde 2 bin 99 milyon metreküp su biriktirilecek, 17 bin 600 dekar tarım arazisi sulanacak. 8 köy taşkın zararlardan korunacak, ormanların arttırılması ve orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacaktır.” diye konuştu.

Hem içme, hemde sulama suyu sıkıntımız yok

Türkiye genelindeki barajların doluluk oranlarından bahseden Bakan Eroğlu, şu anda herhangi bir sıkıntı olmadığını belirterek, ”Aşağı yukarı yüzde 50-52 oranında doluluk var. Bazı yerlerde ise barajlar yüzde 80 dolu. Şu anda içme suyuyla ilgili problemimiz yok. Sulama suyu konusunda herhangi bir sıkıntı yok. Güneydoğu Anadolu Bölgemizde çok büyük sıkıntımız vardı ama Allah yardım etti. Güneydoğu’ya özellikle Mayıs ayında çok yağış oldu. Allah’a hamdolsun, Mayıs ayında Türkiye’nin her yerinde çok güzel yağışlar oldu.” dedi.

7,4 ile dünyanın en çok büyüyen ülkesi Türkiye’den Avrupa rahatsız oluyor

Ziyareti sırasında 24 Haziran seçimlerine de değinen Eroğlu, bu seçimlerin Türkiye tarihindeki en önemli seçim olduğunu, daha büyük yatırımlar ve daha büyük Türkiye için sistem değişikliğine gidildiğini söyledi.

Mevcut parlamenter sistemin Türkiye’ye dar geldiğini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli hakikaten ileri görüşlü. Daha büyük Türkiye için, büyük hedeflerin gerçekleşmesi için, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin gerçekleşmesi için bir plan yaptılar. Nedense Batı ülkeleri bizim seçimlerimizle çok ilgileniyor. Biz ABD’deki seçimlerle ilgileniyor muyuz? Avrupa’daki seçimlerle ilgileniyor muyuz? İlgilenmiyoruz ama nedense onlar çok ilgileniyor. Sebep şu, Türkiye büyüyor, gelişiyor. Dünyada 10 tane mega, büyük ve muhteşem proje var. Bunların 6’sı Türkiye’de. Avrupa’da büyüme sıfıra yaklaşıyor. Türkiye 7,4 ile dünyanın en çok büyüyen ülkesi haline geldi. Bundan rahatsız oluyorlar.”

Eroğlu, Türkiye’nin önünün kesilmeye çalışıldığına dikkati çekerek, “Biliyorsunuz, alçak FETÖ’ye darbe girişiminde bulundurdular.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kahraman milletimiz, onlara darbe vurdu. Daha sonra bizim alçak terör örgütünü silahlandırarak güney sınırlarımızı kuşatmak istediler. Güya sözde terör devleti kurmak istediler. Bu oyunu da Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’yla bozduk. Batı dünyası, Türkiye’nin önünü kesmek için yeni bir oyun peşinde. O oyun ne? ‘2019’da seçim yapılacak. Biz bu süre içinde Türkiye’ye ekonomik darbe vuralım.’ şeklinde planları vardı. Bu durumu Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli fark etti. Neticede seçimler öne alındı. 24 Haziran seçimleri bir parti seçimi değildir.

Devletimizin bekası ve milletimizin istikbaliyle alakalıdır. Milletimiz bunu gördü ve planları inşallah bozacaktır.”

Eroğlu, daha sonra Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ne geçerek DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Mahallelerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimine katıldı.

Bilecik’e stadyum müjdesi

Bakan Eroğlu, “Çok sevdiğim bu Bilecik’te sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu kelimelerle tarif etmem mümkün değil. Bilecik gerçekten çok önemli. Bahtı açık, yıldızı parlak. Hükümetimiz buraya çok önem veriyor. Çünkü burası kuruluşun ve kurtuluşun yeri. Bilecik’e gelirken daima heybemiz dolu geldik.” diye başladığı konuşmasında  stadyum müjdesi verdi.

Bakan Eroğlu, depreme dayanıklı olmadığından dolayı onarılması gereken Bilecik Edebali stadyumu için “eski stadın yerine ‘Şeyh Edebali Millet Bahçesi’ yapalım, Ormandan da stadyum için yer  verelim dedik. Bölge ve Şube Müdürümüz yer ayarlayacak. Biz  de  Pazartesi günü Gençlik Spor Bakanlığımıza teklif edeceğiz.” dedi.

Hükümet olarak Bilecik için pek çok proje yapıldığını hatırlatan Bakan Eroğlu, “9 barajı bitirdik 9’unun da inşaatı devam ediyor. Geri kalanlar da bitecek inşallah . Barajlar, göletler, sulama tesisleri para yoksa yer bizden yer yoksa yer bizden olacak. Daha da devam edeceğiz inşallah. En yakın ormanlık alanda arazi bizden dikimi bizden hangi tür ağaç olursa olsun dikiyoruz. 3 yıl bakımı, bütün masrafları bize ait, geliri 49 yıl vatandaşa ait.

Sağlık, ulaşım ve ekonomi alanında Türkiye’nin 15 yılda büyük bir gelişme kaydettiğini belirten Bakan Eroğlu, “Barajları yıkacağız diyorlar. Eskiden olan zihniyet bu. İstanbul’u, İzmir’i, 76 şehri  susuz bırakmışlar. Bizim 6000 şantiyemiz calışıyor. Şevk ve heyecan var, millete hizmet aşkı var” dedi.

Eroğlu’nun konuşmasının ardından DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Mahallelerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimini gerçekleştirildi.

 

Eroğlu, Bilecik programının sonunda çarşı esnafını ziyaret ederek 24 Haziran seçimleri için destek istedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.