DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

BİLECİK YÖREX’TE TANITILDI

BİLECİK YÖREX’TE TANITILDI…

 

–        ‘Sizin oraların nesi meşhur’ sloganıyla Antalya’da açılan ve bu yıl 7’inci kez düzenlenen ve Türkiye’nin 70 ilinden 400’ün üzerinde katılımcının iştirak ettiği YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda açılan stantta Bilecik tanıtıldı.

 

Antalya EXPO Center Fuar Alanı’nda 26-30 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 2010 yılından beri Türkiye’nin çeşitli yörelerinden yöresel tatlar ile markaları buluşturan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, yöresel ürün üreticileri ve yetiştiricilerinin; bağımsız veya bölgesel ticarete öncülük eden oda, borsa, kalkınma ajansı ve belediyeler gibi kuruluşların birlikte katıldığı organizasyonda Bilecik de bütün yönleriyle tanıtıldı.

 

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle, katılım sağlanan yöresel ürünler fuarında,  Bilecik’in birçok firması ve kurumu yöresel ürünlerin tanıtımının yapılması, markalaşmasına katkıda bulunulması ve ulusal pazarlara açılarak ticari hayatın canlandırılması adına fuarda yerini aldı.

 

Fuarda Bilecik Standını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı İsmail Yücel, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Gölcan, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Samsun Vezirköprü TSO Başkanı A.Kadir Fişekçi, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer ziyaret etti. Ayrıca birçok ziyaretçi standa gelerek Bilecik’in eşsiz lezzetlerini tattı. Ziyaretçilere ayrıca hazırlanan broşür ve kitapçıklar sunularak Bilecik turizmi hakkında bilgi verildi.

 

Bilecik standında Pazaryeri Kınık Köyü çömlekçilik sanatının örnekleri, Bilecik bezi ve dokuma ürünleri canlı performanslarla sunuldu. Aynı zamanda Bilecik’e has lezzetler olan Osmaneli ayva ve nar lokumları, Osmaneli salçası ve biber turşusu, Bozüyük’e has lezzetler olan mercimekli el mantısı, kabak tatlısı, kamber biberi, balkabağı tatlısı, pancar pekmezi, meşhur Pazaryeri bozası ve helvası, Çukurören biberi ve geleneksel lezzet Osmanlı şerbeti ikramı yapılarak yöresel ürün ve değerlerin tanıtımına katkı sağlandı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.