DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
18°C
Bilecik
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Çok Bulutlu
20°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Bilecik Yöresel Tatlarına Kadın Eli Değdi

Bilecik Yöresel Tatlarına Kadın Eli Değdi

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Bilecik Gönüllüleri Derneği’nin koordinasyonunda; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ortaklığında “Kadın Gülsün, Hayat Gülsün” projesi kapsamında Osmaneli yöresel yemekleri yapım eğitimi workshop düzenlendi.

Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifinin yöresel mutfağında düzenlenen programa Bilecik Valisi Dr. Kemal KIZILKAYA’nın eşi Nurten KIZILKAYA, İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan BİRCAN, Bilecik Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülcan NAMAL, Osmaneli Belediye Başkanı Münir ŞAHİN’in eşi Tomris ŞAHİN, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifi ve Bilecik Gönüllüleri Derneği yöneticileri katılım sağladı.
Bilecik ilinde yaşayan dezavantajlı kadınlara; aşçılık, girişimcilik eğitimi verilerek kadınların yöresel yemekleri ve tatları kadın eliyle yeniden canlandırılması amaçlayan “Kadın Gülsün Hayat Gülsün” projesi kapsamında Osmaneli’nin meşhur nohutlu mantısı, ayvalı Lefke kebabı, cevizli un helvası ve birbirinden güzel tatlar hamarat ellerle buluştu. Program öncesinde Türk Mutfağı Haftası ve Hayat Boyu Öğrenme Hafta etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan ve sergilenen el ürünlerini Bilecik Valisi Dr. Kemal KIZILKAYA’nın eşi Nurten KIZILKAYA, İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan BİRCAN, Bilecik Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülcan NAMAL, AK Parti Osmaneli İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevcan ALKUŞ ve katılımcılar gezerek incelemelerde bulundu.

Program sonunda hedef kitlede yer alan dezavantajı bireyler tarafından hazırlanan tatlar heyet tarafından değerlendirildi.

Yapılan faaliyet kapsamında açıklama yapan Bilecik Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülcan NAMAL su ifadelere yer verdi.

Bugün tarihî ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan ilçemiz Osmaneli’ndeyiz. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekleriyle bugün ikinci faaliyetimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. “Kadın Gülsün Hayat Gülsün” dedik bu amaçla çıktığımız projenin meyvelerini vermesi bizleri ayrıca mutlu etti. Projenizin amacı olan Bilecik ilinde yaşayan dezavantajlı kadınlara; aşçılık, girişimcilik eğitimi verilerek kadınların yöresel yemekleri ve tatları kadın eliyle yeniden canlandırılması amaçlamıştık ve bugün onu güzel bir katılım ile gerçekleştirdik. İnşallah kadınlarımızı verilen eğitim ile hem topluma kazandırmak, hem iş olanakları oluşturmak hem de ekonomik özgürlüklerinin oluşmasını sağlamak için farkındalık oluşturduk. Bunun yanında ilimizin yöresel değerlerini tanıtma fırsatı bulduk. Projemizin bu amaçla gerçekleştirilmesine katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza ve katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.