DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Yenıköy’de Bırlıkte Yenı Adımlar Projesı

Bilecik Yenıköy’de Bırlıkte Yenı Adımlar Projesı

Bilecik ‘in Yeniköyünde “Birlikte Yeni Adımlar” proje kapsamında yürütülen “Yeniköy’de birlikte yeni adımlar” projesinin kapanış ve sertifika töreni düzenlendi.

Kırsal alandaki kadın çiftçilere farkındalık yaratmak amacıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Aylin Işık ve sosyolog Gülşah Kavka tarafından hazırlanan “Yeniköy’de birlikte yeni adımlar” projesinin kapanış törenine, Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Münevver Nayir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ve daire müdürleri ile personel katıldı.

Hayatta önem verilmesi gereken parçalarından birisinin, eğitim olduğunu ifade eden Vali Nayir, yeni bilgi edinmenin zevki ve tadının başka olduğunu söyledi.

Yeniköy’de yaşayan 20 kursiyerin 13 değişik eğitimciden bilgi aldığını belirten Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Aldıkları bilgilerle bu tadı mutlaka hissediyorlar. Bizde bu tadı onlarla paylaşmaya geldik. Bizim kültürümüz ve inancımız ‘Hiç bilenlerle, bilmeyenler bir olur mu?’ derken bunu ortaya koymaya çalışıyor. Mutlaka yeni bilgiler öğrenmek, bir günümüzün, bir önceki günden farklı olmasını sağlamak durumundayız. Bizim inancımız ‘veren el, alan elden üstündür’ diyor.  Veren el olabilmek için üretici olmak lazım. Bu kursumuz da, üretici bireyler oluşmasına sebep olmuş. Dolayısıyla kursiyerlerimiz, alan el tüketici durumundan uzaklaşıp, veren el durumuna gelmişlerdir. Dileğimiz bu kurslarımız diğer köylerimize, ilçelerimize, illerimize örnek teşkil etsin ve yayılarak devam etsin.”

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Alparslan Dankaz ise köyde yaşayan kadınların yaptıkları işleri ve sıkıntılarını dile getirerek, Yeniköy’de 20 kadın çiftçinin proje de yer aldığını, kadınlara yönelik eğitim faaliyetleri ile onlara karar verme mekanizması yaratılmaya çalışıldığını bildirdi.

Projeye katılan kadın çiftçilerden Zuhal Kaygısız ve Hidayet Öz de projenin gerçekleşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Projeye katılan kursiyerlere belgelerin verilmesinin ardından Vali Nayir ve eşi Münevver Nayir ile beraberindekiler, kursiyerler tarafından hazırlanan sergiyi gezerek, bilgi aldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.