DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
ALTIN
2.509,19
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Bilecik Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Bilecik Vergi Rekortmenleri Ödüllendirildi

Bilecik’te vergi rekortmenleri düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Sürekli Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun Defterdar Mustafa Şahin, bazı daire amirleri, oda temsilcileri, vergi mükellefleri ile davetliler katıldı.

Defterdar Şahin, Vergi Haftası kutlamalarının ülke kalkınmasındaki önemi ve ekonomik büyümedeki rolünün toplum kesimlerine benimsetilmesi, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kazandırılması amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetti.

İl genelinde 4 bin 487 gelir vergisi, 995 kurumlar vergisi, bin 705 basit usul, 5 bin 356 KDV ve 52 bin 761 MTV mükellefinin bulunduğunu bildiren Şahin, “2013 yılı sonu itibariyle vergi gelirleri tahakkuku 328 milyon 428 bin 303 lira, tahsilat ise 232 milyon 651 bin 570 liradır. Yine aynı dönem içinde ilimizde yapılan bütçe gideri 421 milyon 47 bin 963 liradır. Giderlerin gelirleri karşılama oranı yüzde 61 olarak gerçekleşmiştir. Defterdarlığımız tahukkuk ve tahsilat artışında bir önceki yıla göre Türkiye ortalamasının üstünde yer almış ve başarılı bir çalışma yılı tamamlanmıştır.”

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Ak’ının “Kayıt dışı ekonomi ve vergi bilinci” konulu konferansın ardından Vali Nayir, gelir vergisinde dereceye giren mükelleflere, Belediye Başkan Yardımcısı Tetik, Vali Yardımcısı Güney, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ve Defterdar Şahin de kurumlar vergisinde dereceye girenlere Gelir İdaresi Başkanlığının ve Bilecik Defterdarlığının plaketlerini verdi.

Kurumlar vergisinde Osmaneli İpek İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret AŞ, gelir vergisinde ise Bilecik’ten Adnan Duman birinciliği elde etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.