DOLAR
32,5555
EURO
34,8483
ALTIN
2.431,16
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

BİLECİK VALİSİ NAYİR’ın HUZUREVİ ZİYARETİ

VALİ NAYİR’DEN YAŞLILARA ZİYARET

Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindekiler, huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti.

Yaşlılar Haftası dolayısıyla eşi Münevver Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan ve eşi Jule Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve eşi Emine Bektaş, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül, Valilik Özel Kalem Müdürü Filiz Sağır ile kentteki huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret eden Vali Nayir, kendileriyle bir süre sohbet etti.

Vali Nayir, büyük ve güçlü toplumların yalnızca ekonomiyle büyük bir toplum olamadığını, ekonominin yanında sosyal hayatın da güçlülüğünün ve kuvvetinin olması gerektiğini söyledi.

Sosyal hayatın güçlü olması için aile bağlarının güçlü olması, büyüklerine saygı, küçüklerine de sevgide bir eksikliğinin olmaması gerektiğini ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Saygı ve sevgi büyük toplum olmanın önemli yönlerinden biridir. Eğer toplumda büyüğe saygıda, küçüğe sevgide bir eksilme varsa, büyük toplum olma yönünde bir mesafe kat edemeyecek demektir. İnancımıza, kültürümüze ve tarihimize göre de yaşlılar mutlaka saygıyı hak eden kişiler olarak biliyoruz. Dolayısıyla 7’den 70’e her ferdimiz almış olduğu okul ve toplum eğitimiyle büyüğe saygıyı da öğrenmek zorunda. Devletimiz de imkanlar ölçüsünde yaşlısına sahip çıkmaya çalışıyor. Sizler de bundan istifade etmeye çalışıyorsunuz. Her ne kadar aileleriniz, sizlerle birlikte değilse de, sizler kendi aranızda ve toplumu idare eden bizlerle birlikte bir ailesiniz.”

Rektör Özcan da kamu hayatında insanın vazife olarak yaptığı görevlerinin bulunduğunu ve bunların içinde en çok keyif aldıklarının arasında sevgiyle yerine getirmeyi çalıştığı görevlerden birisinin, yaşlılarla beraber olduğu anlar olduğunu belirterek, yaşlılardan ziyarete gelen gençlere ve çocuklara yaşadıkları kültürü, örf, adet, geleneği ve göreneği aktarabilmek için var olan bütün imkanlarını değerlendirmelerini istedi.

Vali Nayir, haftalarını kutladığı yaşlılardan 80 yaş üzerindeki Fatma Beşik ve İbrahim Özdemir’e “Aktif yaşlanma” onur plaketi verdi. Üniversite öğrencilerinin verdiği mini konserde, yaşlılar eğlendi.

 

MUH_8984_resized MUH_8941_resized

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.