DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik Valisi değişti

65. Hükümetin Kurulması ve Binali Yıldırım’ın Başbakan olarak göreve başlamasının ardından yeni Valiler Kararnamesi’nin hazırlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunuldu. Erdoğan kararnameyi onayladı.

çişleri Bakanlığı’nın yayımladığı Valiler Kararnamesi ile 24 kente yeni Vali atandı. 26 ilin valisi de kendi aralarında yer değiştirirken İlimizin sevilen valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2016 Valiler Kararnamesi’yle Kütahya’ya alındı. Resmi Gazete ‘de yayımlanacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Valiler Kararnamesi’ne göre, Ahmet Hamdi Nayır’ın yerine İçişleri bakanlığı mahalli idareler genel müdür yardımcısı Süleyman Elban Bilecik Valisi olarak atandı.

Süleyman Elban Kimdir?

İlimizin yeni valisi Süleyman Elban, 06.06.1969 tarihinde Kırşehir’de doğdu. İlk öğrenimini Almanya ve Kırşehir’de, orta öğrenimini Kırşehir’de tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde mezun oldu. Abant İzzet Baysal Üniversitesinde araştırma görevlisi, Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı Uzman yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 1994 yılında Eskişehir Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Samsun Yakakent ve Elazığ Karakoçan kaymakamlığı görevlerinin ardından 2003 yılında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü şube müdürlüğüne atandı. Halen daire başkanı olarak görev yapmaktadır.

2003 yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Mahalli idarelerle ilgili konuda yapılmış bir yüksek lisans ve 2008 Yılında Portsmouth Üniversitesinde (İngiltere) Kamu Yönetimi ve Avrupa Birliği alanında PPP konulu yüksek lisans çalışması bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.