DOLAR
32,4752
EURO
34,9525
ALTIN
2.437,31
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İnhisar ilçesi ve köylerinde incelemelerde bulundu.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İnhisar ilçesi ve köylerinde incelemelerde bulundu.
Vali Nayir, İnhisar İlçe Kaymakamlığına atanan Hakan Keskin’e yeni görevinde başarı dileğinde bulunarak, ilçe hakkında bilgi aldı. Daha sonra Kaymakam Keskin, İlçe Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ve üyeleri, Orman İşletme Müdürü Oktay Ayatay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Uğur Adıyaman, İlçe Emniyet Amir Vekili Hasan Koşmaz ve beraberindekilerle ilçeye bağlı Harmanköy’e geçti.
Köy girişinde köy muhtarı Ahmet Arık ve köylüler tarafından karşılanan Vali Nayir ve beraberindekiler, köy içerisinde incelemede bulunup, köylü kadınlarla bir süre sohbet etti.
Köy Meydanı’nda köylülerin sorunlarını dinleyen Vali Nayir, Bilecik ve ilçelerinin tarihin ve kültürün, bizi biz yapan değerlerin olduğu yerler olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
“Buralara kıymet veriyoruz. Buradaki camilerimiz ve türbelerimiz sizlerin olduğu kadar bu ülkenin her ferdinin de malı ve zenginliğidir. Bugüne kadar yapılanları görmek lazım, gelinen nokta önemlidir. Buradaki varlığınız, birliğiniz, beraberliğiniz olduğu müddetçe sorunların üstesinden gelinir. Tarihi değerlerde korunur, alt yapıdaki eksikliklerimiz de tamamlanır. Biz, size “Yardımcı oluyoruz” demiyoruz, biz “Kendi kültürümüze, doğamıza, çevremize” yardımcı oluyoruz, diye hizmetleri yapıyoruz. İnşallah da başarılı olacağız. Öncelikli hizmetleri önce yapıyoruz, daha sonra diğerlerini planlıyoruz. Sulama alanlarımız çok geniş. Tarım alanlarının çoğunluğu sulanmakta. Sorunlara ortak çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bütçe imkanlarımızı artırmaya gayret ediyoruz. Hayalci olmamak lazım, gerçekçi olmak lazım. Yapılabilecekleri önceliklere göre yapmaya gayret edeceğiz. Yeter ki birliğinizi ve beraberliğinizi koruyun. Biz birlikte hizmetleri yaparız.”
Daha sonra Harmanköy aşağı mahallede bulunan Hatip Abdullah türbesi ve şadırvan ile Abdullah Mihal Gazi Türbesi’nde incelemede bulunan Vali Nayir, çevre düzenlemesi, onarımların yapılması için talimat verdi.
Tarpak köyünde de vatandaşlarla sohbet eden Vali Nayir, İnhisar ilçesine geçerek kullanılmayan ve Orman İşletme Şefliğine tahsis edilmesi planlanan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne ait binalar ile Atatürk İlkokulu’nda incelemede bulundu. Atatürk İlkokulu’nda tekvando kursu gören öğrencilerin çalışmalarını da izleyen Vali Nayir, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

MUH_1891 MUH_1919 MUH_1948 MUH_1997

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.