DOLAR
32,5629
EURO
34,7123
ALTIN
2.410,49
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
31°C
Bilecik
31°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
28°C

Bilecik Valiliği Basın Açıklaması Yayınladı

Bilecik Valiliği Basın Açıklaması Yayınladı. Valilik o iddialara basın açıklamasıyla yanıt verdi. Yapılan açıklamada Bilecik’te uygulanacak tedbirlerin, gerekli hassasiyet gösterilerek tüm kurumlarca titizlikle uygulandığı bildirildi.

Bilecik Valiliği tarafından yayınlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

İlimizde yayınlanan yerel bir gazetede ve gazetenin internet sitesinde ”İlimize yeni gelecek yaklaşık 3 bin 500 askere ne önlem alındı?” başlıklı haberde, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığına farklı illerden 3500 askerin katılış yapacağı ve yetkililer tarafından Covid-19 virüsü ile ilgili herhangi bir önlem alınmadığı, bu konuda Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı önünde de herhangi bir önlem alınmadığı yönünde iddialar yer almıştır.

Çin’in Vuhan kentinde başlayarak tüm Dünyayı tehdit etmeye devam eden, Dünya Sağlık Örgütü tarafından Pandemi olarak da ilan edilen Koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla Cumhurbaşkanlığımızın ve Bakanlıklarımızın genelgeleri doğrultusunda ek olarak ilimizde uygulanacak tedbirler, gerekli hassasiyet gösterilerek tüm kurumlarımızca titizlikle uygulanmaktadır.

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı’na katılış yapacak acemi erlere yönelik olarak CORONA VİRÜS (Covid-19) hastalığına karşı alınan tedbirler ile ilgili olarak;

a). Kışlaya yeni katılış yapacak acemi erler, nizamiye girişinde Bilecik İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen sağlık personeli tarafından vücut ısıları ölçülüp sorgulama ve fiziki muayeneleri yapılarak kışlaya alınacak, durumu şüpheli olanlar kışlaya girmeden sağlık kurumuna sevk edilecektir. Diğer acemi erler BMM (1. Basamak Muayene Merkezi) ve ASM (Aile Sağlığı Merkezi)’ne yönlendirilip burada bulunan sağlık personeli tarafından son kontrollerinin ardından kışlaya girişleri sağlanacaktır.

b). Kışlaya giriş yapan tüm personelin vücut ısılarını ölçmek maksadıyla, sağlık ekibi ile beraber ve koordineli olarak görev yapan personel, nizamiyelerde görevlendirilmiştir.

c). Erbaş ve erlerin ortak kullanım alanları (koğuş, tuvalet, banyo, yemekhane, mutfak vb.) Bilecik Belediyesi tarafından dezenfekte işlemleri yapılmış olup, müteakip dönemlerde periyodik olarak haftada bir kez aynı işleme devam edilecektir.

d). Sağlık Bakanlığı’nın konu hakkında yayınlamış olduğu tedbirler kapsamında, sağlık personeli tarafından tüm personel bilgilendirilmiş olup, ilgili genelgeler doğrultusunda tüm tedbirler alınmıştır.

Bilecik 2’nci Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı önünde de koronavirüse karşı herhangi bir önlem alınmadığına ilişkin haberde geçen iddialar, gerçeği yansıtmamakta olup, Askerlik hizmetini yapanları ve askerlik hizmetine katılacak olanları bu hizmeti yapmaktan soğutacak şekilde yapılan ve halk arasında endişe, korku ve panik yaratacak bu tür haberler hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.