DOLAR
32,4923
EURO
34,9263
ALTIN
2.438,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Bilecik Vaka Sayısı 18 Nisan 2020

Bilecik Vaka Sayısı. 18 Nisan 2020. Bilecik koronavirüs vaka sayısı kaç oldu. Bilecik’te vatandaşlar tarafından merak edilen ve sıkça soruların başında koronavirüs vaka sayıları geliyor. Bilecik’te koronavirüs (covid-19) vaka sayısı kaça ulaştı? Kaç kişi karantinada yatıyor? İyileşen hasta sayısı kaç oldu?

Bilindiği üzere Türkiye’nin bir numaralı gündeminde yer alıyor. Koronavirüs (Covid-19) ile ilgili Türkiye’deki tüm veriler Sağlık Bakanlığı dışında paylaşılmıyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca her gün düzenli olarak Türkiye Günlük  Koronavirüs Tablosunun Sağlık Bakanlığı internet sitesinde, çoğu zaman canlı yayında, veri tablolarıyla, bazı illerden haritalarla genel bir değerlendirme yaparak vatandaşlarımızla paylaşıyor.

Fakat iller bazında net rakamlar açıklanmıyor. Vatandaşlarımızın merak ettiği tüm bu soruları, bilgiler toplayıp alınan bilgilere göre yayınlamaya gayret ediyoruz.

Bilecik’te vaka sayısı

Son edinilen bilgilere göre, Bilecik’te il genelinde vaka sayısının 200’ün üzerinde olduğu ve pandemi hastanesine dönüştürülen yurttaki hemen hemen tüm katların dolu olduğu yönünde oldu.

Osmaneli’de 3’ncü Can Kaybı

Osmaneli ilçesinden yoğun bakımda olan 65 yaş üstü bir vatandaşın hayatını kaybettiği ve koronavirüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Böylelikle Osmaneli’de hayatını kaybeden sayısı 3’e yükselmiş oldu.

İyi gelişmeler yaşanmıyor mu? Tabi ki yaşanıyor. Bu süreçte koronavirüs’ten iyileşen hastalarda bulunuyor ve tedavileri tamamlanan hastalar taburcu ediliyor.

14 gün karantinasında bulunan ve ateş, öksürük gibi semptomlar görülmeyen vatandaşlar 14 günün sonunda evlerine geri dönüyor.

Test sonucu daha önce pozitif çıkan vatandaşlar daha sonra yapılan testte negatif olabiliyor. Hatta vücut direnci yüksek, kronik rahatsızlığı bulunmayan bazı kişiler çok kolay şekilde hastalığı atlatabiliyor.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, koronavirüs konusunda ilçe ile ilgili en net bilgileri, yapılan çalışmaları, yapılması gerekenleri, alınan tedbirleri, en şeffaf şekilde ilçede yaşayan tüm vatandaşlarla ve yerel haber kaynakları ile paylaşıyor.

Osmaneli ilçesi ile ilgili olarak Bilecik’teki vatandaşlar karantina sorusunu da çok soruyor. Bir il, ilçe veya köyün karantinaya alınması için belirli şartların oluşması gerekiyor.

Bilindiği üzere İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak, bir yerin karantinaya alınıp alınmayacağını, yapılan toplantı ve değerlendirmeler sonucunda karar veriyor. Osmaneli’de pozitif vakalar var. Şu an  giriş-çıkışlar kontrol altında.

Karantina için şartlar oluşmamış olsa gerek ki, şu an için Osmaneli’nin karantinaya alınması gibi bir durum söz konusu değil.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.