DOLAR
32,5147
EURO
34,8095
ALTIN
2.430,83
BIST
9.716,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Bilecik Uğur Mumcu Parkı Yenileniyor

Bilecik Uğur Mumcu Parkı Yenileniyor . Bilecik Belediyesi tarafından Bahçelievler Mahallesinde bulunan Uğur Mumcu Parkı’nın yenilenme projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Başkan Yardımcıları Vedat Kazıcı ve Hüseyin Yıldız, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Bilecik Belediyesi Görevlisi Mimar Özlem Genç, hazırlanan projenin detayları hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi.

‘’Bu proje üzerinde Özlem Hanımla birlikte yaklaşık bir buçuk yıl önce çalışmaya başladık. Projemiz çok güzel şekil aldı. Çünkü inanarak başladık. Bilecik’te olmayan bir şeyleri yapmaya çalıştık. Projemizde çıkış noktamız şu oldu. Atatürk Parkı’nda gerek yer kısıtlığı gerek şartların elvermemesi nedeniyle aktaramadığımız unsurları burada gerçekleştirmeyi hedefledik. Örneğin biyolojik gölet gibi bir unsuru Atatürk Parkına yapamazdık. O detayı burada gerçekleştireceğiz. Diğer yandan Atatürk Parkında yer azlığı şikayeti alıyoruz. Çünkü nüfusumuz büyüyor. Dolayısıyla burayı da güzel bir alternatif olarak değerlendirebiliriz.’’ Dedi.

Proje kapsamında hiçbir ağacın zarar görmeyeceğini ve yeşil oranının artırılacağına dikkat çeken Başkan V. Subaşı; ‘’Mevcut parkta maalesef çoğu alan yeterli şekilde kullanılmıyordu. İhtiyaç ve lavabo alanları, dinlenme alanları, ışık sistemleri ve miktarı yetersizdi. Gece çocuklar ve aileler güven içinde zaman geçiremiyorlardı. Bununla birlikte şunu da söylemek istiyorum. Projeye yön veren unsur, yeşillik ve ağaçlar oldu. Yürüyüş ve diğer yolları ağaçların köklerine göre gerçekleştirdik.’’ Dedi.

Gerçekleştirilecek proje kapsamında Z kuşağı için kay kay pisti yapacaklarını kaydeden Başkan V. Subaşı, ‘’En güzel ve en güvenli bir kay kay alanını gerçekleştirmek için bu alanda emek veren ve zaman harcayanlarla görüştük, You Tuber’lar ile görüştük. Gençlerimiz için de çok güzel ve hareketli anların yaşanacağı bir ortam oluşturacağız. Bunun dışında basketbol sahamızı daha da güzelleştireceğiz.’’ Dedi.

Projenin peyzaj kısmı hakkında da bilgi veren Başkan V. Subaşı, ‘’Büyük bir özenle hazırladığımız projemizde özel ve aromatik bitkiler kullanacağız. Suyun önemini biliyoruz. Bunun için sadece dikildiğinde ve sonrasında su istemeyen bitkileri tercih ettik. Lavanta gibi, biberiye gibi bitkileri kullandık. Aynı zamanda kötü hava ve tozu emen bitki türleri olacak.’’ İfadelerini kullandı.

Proje kapsamında Ördekli Park diye bilinen alanda da kapsamlı düzenlemeler yapacaklarını kaydeden Başkan V. Subaşı, ‘’Uğur Mumcu’ya yakışır şekilde gerçekleştireceğimiz proje kapsamında ayrıca Ördekli Park diye bilinen alanda da kapsamlı revizyon çalışmamız olacak. Dinlenme alanları, ihtiyaç alanları, seyir alanları oluşturacağız. Halihazırdaki yapıdan daha büyük bir yeme-içme alanı dışında biyolojik göleti de projeye dahil etmiş olacağız’’ şeklinde konuştu.

Başkan V. Subaşı açıklamasının sonunda ayrıca projede yer alacak imalat ürünlerinin Bilecik Belediyesi birimlerinde kendi çalışanları tarafından yapılacağı bilgisini vererek, ‘’Projenin çizimi ve diğer kısımları bizim ekibimizin gayretleriyle ortaya çıktı. Dışarıdan profesyonel destek aldığımız kısımlar da oldu. Biyolojik gölet gibi konularda. Ama burada kent mobilyaları, bitki seçimi park ve bahçelerdeki ekiplerimizden ortaya çıktı, malzemeler Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarımızın emeğiyle çıktı.’’ İfadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.