DOLAR
32,5021
EURO
34,5289
ALTIN
2.495,53
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

Bilecik Uçankuş TV Ekranlarında

Bilecik Uçankuş TV Ekranlarında. Bilecik Belediyesi tarafından ilimizde ağırlanan Uçankuş TV ekibi, Bilecik’in tarihi değerleri ile doğal güzelliklerini izleyicilerle buluşturacak.

Emrah Uslu ve Cansu Kanlıkaya’nın sunuculuğunu yaptığı Sokak Kuşu adlı program, 19 ve 20 Aralık tarihlerinde iki gün boyunca saat 16:30’da ekranlarda yer alacak.

Bilecik Belediyesi Turizm Koordinatörü Mesut Ünver, hazırlanan programda Bilecik’in tarihi değerleri ve mekanları hakkında detaylı bilgileri izleyicilerle paylaşacak.

Tarihi Belediye binası ve Bilecik Belediyesi tarafından bina girişinde yapılan çini çalışması hakkında bilgilerin izleyici ile buluşacağı program ile Bilecik ve ilçelerindeki güzellikler anlatılacak.

Bilecik’in tarihine dair birçok önemli bilgi ve görselin izleyici ile buluşacağı programda ayrıca Cumhuriyet tarihimizde çok önemli yer tutan ve 5 Aralık 1920’de Bilecik Tren Garı’nda gerçekleşene Bilecik mülakatı hakkında bilgiler paylaşıldı.

 

Başta tarihi Bilecik Belediye binası olmak üzere Şeyh Edebali Türbesi, tarihi cami ve mekanların ayrıntılı bir şekilde ekranlara taşınacağı programda Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik için hedef ve ideallerini anlatacak.

Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Yaşayan Şehir Müzesinden güzel görüntülerin izleyici ile buluşacağı programda ayrıca Bozüyük ve Söğüt’teki tarihi yer ve mekanlar Sokak Kuşu adlı programda ekranlara gelecek. Milli Mücadele Yanık Vadi’nin de anlatıldığı programda ayrıca Yaşayan Şehir Müzesinde ziyaretçilere açık olan 150 yıllık piyano da ekranlara taşınacak.

BİLECİK’İN YÖRESEL LEZZETLERİ VE DOĞAL ÜRÜNLERİ ANLATILIYOR

İlimiz köylerinden Çukurören Köyü’nde yaklaşık 150 yıllık ata tohumu ile üretilen Çukurören biberinin anlatıldığı programda ayrıca Bilecik mantısı, tarihi bozası, helvası ve tatlıları izleyiciyle buluşacak.

Bilecik Belediyesi katkıları ile geçtiğimiz yaz mevsiminde kazı çalışması yapılan Bahçelievler Kazı alanı hakkında görsel ve anlatımların yer aldığı programda ayrıca Pazaryeri ilçesindeki Kınık Köyü çömlekçilik sanatından kesintiler ekranlara gelecek.

 

Bilecik’in Söğüt ilçesinde, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Gazi’nin babası Ertuğrul Gazi’nin silah arkadaşlarından İsa Sofi’ye ait olan türbe hakkında bilinmeyen önemli bilgiler ve ilk görüntüler izleyici ile buluşacak.

Bozüyük Belediyesi Şehir Müzesinden de güzel kesitlerin sunulacağı Sokak Kuşu adlı programda ayrıca Bilecik Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete açılan 100. Yıl Duvarı da yer alacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.