DOLAR
32,4821
EURO
34,8539
ALTIN
2.422,47
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
17°C
Bilecik
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Açık
19°C

BİLECİK TURİZMİNDE BAYRAM BEREKETİ

Turizm alanında yapılan tanıtım çalışmalarının ardından seyahat acenteleri ve tur şirketlerinin de ilgisini çekmeyi başlayan Bilecik’te, adeta bayram bereketi yaşandı.

Osmanlı’nın kurulduğu topraklar olması açısından merak uyandıran Bilecik, bu anlamda yapılan tanıtım çalışmalarının ardından bayramda ziyaretçi akınına uğradı.

Civar il ve ilçelerin yanı sıra yurt dışından da çok sayıda turistin ziyaret ettiği Bilecik’te, şehir merkezi ve ilçelerdeki Şeyh Edebali Türbesi, Söğüt ve Osmaneli ilçeleri gibi Osmanlı’dan izler taşıyan yerlerin yanı sıra, Bozüyük ve Vezirhan gibi doğal güzelliklere sahip ilçeleri gezildi.

İnanç Turizmi kapsamında başta  Bilecik’teki Şeyh Edebali Türbesi, Söğüt’teki Ertuğrulgazi, Dursun Fakih Türbeleri binlerce konuğu ağırlarken, Bozüyük, Vezirhan ve Osmaneli ilçeleri de kendilerindeki birçok güzelliği ve özelliği konuklarına aktardı.

Bilecik’teki turizm faaliyetleri kapsamında ayrıca Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda seyahat acentesi ve yatırımcı, Bilecik ve ilçelerine turlar düzenledi.

Bilecik ve ilçelerine gelen turistler, Osmanlı’nın kurulduğu toprakları ziyaret etti, eski Osmanlı mimarisini yerinde gördü, trekking ve kanyoning gibi aktiviteler içerisinde bulundu. Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini de fotoğraflayan turtistler, çömlek yapımını deneyimledi ve yöresel yemeklerin de tadını çıkarttı.

Bilecik ilinin Yenipazar ve İnhisar ilçeleri arasında bulunan Harmankaya Kanyonu, 260 hektarlık alana sahip ve 2013 yılında tabiat parkı ilan edildi.

Metropollerden bunalmış ve sıkılmış olan insanlara, hafta sonları konaklama imkanları ile birlikte adrenalin ve manzara keyfinin en doruk noktada yaşanabileceği Harmankaya Kanyonu her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

Osmaneli Belediyesi ve Kaymakamlığı’nın yapım ve restorasyonunu tamamladığı Tarihi Osmanlı Evleri, Bilecik Belediyeler Birliği’nin organizasyonu ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) mali desteğiyle yürütülen “Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu” projesi kapsamında turizme kazandırılıyor.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra, Roma, Bizans ve Selçuklu dönemlerine ait birçok tarihi kalıntının da bulunduğu Osmaneli’ndeki tarihi Osmanlı evlerinin turizme kazandırılması için gerekli tanıtım çalışmalarını Marka Kent Bilecik ekibi yürütüyor. Gerçekleştirilen çalışmalar ile her gün yüzlerce yerli ve yabancı turist bu güzide mekanlardaki tarihi görme imkanı buluyor.

Turizmde önemli bir hareketliliğin gözlendiği Bilecik’te, BEBKA finansörlüğünde sürdürülen tanıtım çalışmalarının önemli bir katkısı bulunuyor.

IMG_0201 IMG_5323 IMG_5905 IMG_5957 IMG_7504 IMG_8276 IMG_8348 IMG_8350 IMG_8765 IMG_9282

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.