DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BİLECİK TURİZMCİLER İÇİN HAZIR

“Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor” Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, Bilecik’in turist ve turizmciler için hazır olduğunu belirtti.

Çelik, Bilecik Dünya Turizm Destinasyonu Oluyor projesi tanıtım ve eğitim toplantısı gerçekleştirdiklerini belirterek, Bilecik’te turizm adına büyük mesafeler kaydedildiğini söyledi.

Bilecik turizmi için başta otel ve restoran işletmecileri olmak üzere turizm ile ilgili faaliyet gösteren çok sayıda işletme sahibi ile bir araya geldiklerini sözlerine ekleyen Çelik, şunları kaydetti.

”Bilecik, turizmde birçok konuda umut verici bir durumdadır. İşletme sahipleri ile şu ana kadar gerçekleştirdiğimiz toplantılarda, şehrin pazarlanabilir turizm çeşitlerini anlattık ve bunların sosyal medyada nasıl yer bulacağı üzerinde durduk. Toplantıda ayrıca gerek yurt için gerek yurt dışı seyahat acenteleri ile iletişimin nasıl kurulacağı ve turistin ilgisinin nasıl çekileceği konularını görüştük. Ayrıca, projenin son durumu hakkında da gerek işletme sahiplerine, gerek basın mensuplarına bilgi verdik. Pazarlanabilir turizm çeşitleri, turizm tanıtım mecraları, cazip turizm paketlerinin oluşturulması, ulusal basında haber yapma yöntemleri ve sosyal medyada hesap açma ve yönetme konularında bilgi vererek, bu konudaki çalışmalarımızı hızlandırdık.”

OTEL İŞLETMECİLERİNDEN YOĞUN İLGİ

Bilecik’te turizm alanındaki gelişmeleri yakından takip eden otel sahibi ve işletmecileri toplantıya yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Çelik, Bilecik merkezde bulunan Kent Otel ile Bozüyük’ten Grandçalı ve Taşkın Otel’in sahiplerinin yanı sıra çok sayıda otel işletmecisi toplantıya katılarak turizm alanındaki çalışmalara destek verdiğini söyledi.

RESTORANLAR TURİZME HAZIR

Çelik, gerçekleştirdikleri toplantıda, restoran sahiplerinin de gösterdiği ilgiden dolayı memnun olduklarını belirterek, ”Çalışmalarımız kapsamında, Tünel Restoran, Mersu Alabalık, Şelale Restoran ve Cennet Vadisi gibi Bilecik ve ilçelerinin önde gelen restoran sahipleri de düzenlenen eğitim toplantısına katılarak turizme hazır olduklarının mesajını verdiler. Bizler de onlarla işbirliği içinde olarak Bilecik’in turizm alanında daha iyi yerlere gelmesini sağlayacağız” dedi.

BİLECİK TÜM GÜZELLİĞİYLE TURİST BEKLİYOR

Bilecik’in doğal, kültürel ve tarihi özellikleri ile turist ağırlamaya hazır olduğunu vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

”Bilecik’te turizm alanında sürdürülen çalışmalarla birlikte artık şehre gelen turistler güzel zaman geçirecekler. Bilecik’e gelecek olan turistler Mehter ve Mevlevi gösterisi, Yörük adetlerini Yörük çadırlarında görme fırsatı ve Osmanlı Ahilik geleneklerini de görme şansına sahip olacaklar. Dolayısıyla Bilecik’te tarih var, kültür var, yeşillik var. Bütün bu güzellikleriyle Bilecik, turist ağırlamaya hazır durumda.”

_MG_9463 IMG_8828

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.