DOLAR
32,2518
EURO
35,1200
ALTIN
2.274,56
BIST
8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
25°C
Bilecik
25°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C

BİLECİK TSO YÖREX FUARINDA BU YILDA İLGİ ODAĞI OLDU

Bu yıl 6.düzenlenen Türkiye’nin ilk ve en büyük yerli malı tanıtım organizasyonu olan   (YÖREX )Yöresel Ürünler fuarının açılışı 7 Ekim Çarşamba günü TOBB Başkanı Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU tarafından yapıldı. Açılışa Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı  Menderes Türel,Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Tarkan Akıllı, Ahmet Selim Yurdakul, Mehmet Günal, Devrim Kök, Çetin Osman Budak, Semih Esen, Oda Başkanları, Kalkınma Ajanslarından yetkililer ile protokol ve çok sayıda davetli katıldı.

Geçtiğimiz yıl 62 ilden 114 bin ziyaretçinin katıldığı fuar, bu yıl 68 ilden 101 oda ve borsanın yanı sıra 11 Kalkınma Ajansı, 52 kurum ile 224 firma olmak üzere toplam 388 katılımcıyı aynı çatı altında buluşturarak yöresel ürünlerin tanıtılması ve markalaşması adına önemli bir imkan sağlayarak, 150 bin ziyaretçiyi ağırlaması beklenmektedir.

Fuarla ilgili açıklama yapan Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, yaklaşık 7 yıldır Türkiye’de 12 bin yıllık medeniyetlerin el emeği göz nuru ürünlerin gün ışığına çıkması için çaba sarf etiklerini söyledi. Çandır, 2009’da başladıkları çalışmanın derinlemesine devam ettiğini; YÖREX-Yöresel Ürünler Fuarı’nın da bunun bir devamı olduğunu dile getirdi. Fuarlarını 5 yılda 350 bin kişinin ziyaret ettiği bilgisini paylaşan Çandır, “Yöresel ürünlerimize insanlarımızın dokunmasını, görmesini, hissetmesini, koklamasını, tatmasını sağladık. Bu çalışmaların neticesinde birçok girişimciye iş fırsatı olarak yöresel ürünler çıktı.” dedi.

TOBB Başkanımız Sayın Rifat HİSARCIKLIOĞLU standımızı ziyaret ederek ürünlerimiz ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımız ile ilgili incelemelerde bulundu.

İlimiz adına açılan stantta, Bilecik Halk Eğitim Merkezi Bilecik Bezinden ürünler ve dokuma tezgahıyla, Salim Yaşar Kınık Çömleğiyle, Yörem Ticaret ayva, nar lokumu ve Osmaneli salçası ile Hanımeli ev yapımı tarhana, erişte, şehriye, pancar pekmezi, gözleme ve yufkasıyla, Çukurören Köyü meşhur Çukurören biberiyle, Kızıldamlar Köyü Kestane Kabağı ile, Soydan Pazaryeri helvası ile, Mercan Boza bozasıyla, Şerbetçiotuyla, Osmanlı şerbeti ve ilimizin yöresel ürünlerinin standardizasyon ve kalite geliştirme çalışmalarını yapan; Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin ilk teknopark şirketi olan Makrobel LTD Helva, Lokum çeşitleri ve bazı aromatik yağlar ile YÖREX 2015’e katılmıştır.

Yörex Yöresel Ürünler fuarı hakkında açıklama yapan Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Fevzi UZUN, “Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ve bölgemiz kalkınma ajansı BEBKA’nın destekleriyle geçtiğimiz yıl ilk kez 100 m2’lik bir stant ile katıldığımız yöresel ürünler fuarında, İlimize ait yöresel ürünlerin tanıtımının yapılması, markalaşmasına katkıda bulunulması ve ulusal pazarlara açılarak ticari hayatın canlandırılması adına çalışmalarda bulunulmuş, standımıza gösterilen yoğun ilgi nedeniyle bu yıl daha büyük bir stantla katılım uygun görülmüş ve ilimizi temsilen 200 m2’lik bir stant açılmıştır.

Bu yılki katıldığımız fuarın geçtiğimiz yılın verdiği tecrübe ile hem ilimiz, hem ürünlerimizin tanıtılması adına daha verimli geçeceğini düşünüyor, bu vesileyle ilimiz ve yöresel ürünlerimizin tanıtılmasına sağladıkları katkılarından dolayı katılımcılara çok teşekkür ediyoruz ve bu organizasyonların ekonomik anlamda ilimize olumlu dönüşlerinin olmasını bekliyoruz” dedi.

Haber: bileciktso

IMG_3357 IMG_3481 IMG_3514 IMG_3519

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.