DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

BİLECİK TSO SAYISAL TAKOGRAF..

BİLECİK TSO

SAYISAL TAKOGRAF HİZMETİ VEREN

SAYILI ODALAR ARASINDA YERİNİ ALACAK

BİLECİK Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında haziran ayının ilk haftasında imzalanacak protokol ile BİLECİK TSO Sayısal Takograf Hizmeti işlemleri için yetkilendirilen sayılı odalar arasında yerini alacak.

Bu hizmet çerçevesinde, taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin takograf kartlarına ilişkin başvuruların alınması, değerlendirilmesi, kartların sertifikalandırılması, kartların kişiselleştirilmesi ve sahiplerine dağıtılması süreçlerindeki iş ve işlemleri Odamızda gerçekleştirilecektir.

SAYISAL TAKOGRAF NEDİR?

Sayısal takograf cihazı, karayolu araçlarının hareketinin ve sürücülerinin belli çalışma sürelerinin detaylarını otomatik veya yarı otomatik olarak göstermek ve kaydetmek için karayoluyla taşımacılık yapan araçlara monte edilen kayıt cihazıdır. Araç kullanım sürelerini, araç hızını, kanunun belirttiği sınırlar içinde aracın kullanımını denetleyen takograf cihazı denetlediği kayıtları da hafızasında tutarak istenildiğinde hafızasındaki kayıtları grafik veya yazılı rapor olarak verebilmektedir. Sayısal takograf uygulaması ile profesyonel sürücülerin davranış ve faaliyetlerine ilişkin daha fazla ve güvenilir veri toplayarak, karayolu güvenliğinin artırılması amaçlanmaktadır.

365 ODA İÇİNDE 50’YE GİRDİK

BİLECİK TSO Başkanı Fevzi UZUN, “Türkiye’de 365 Ticaret ve Sanayi Odasından sadece 50’sinin bu hizmeti verebildiğini ve Bilecik TSO’nun da bu Odalardan biri olacağını ifade ederek, personelimizin haziran ayı içinde gerekli eğitimleri alması ve teknik altyapının sağlanması sonrasında Odamızda Sayısal Takograf hizmeti verilmeye başlanacaktır.” dedi.

BİLECİK TSO Başkanı Fevzi UZUN, Odamızda gerçekleştirilen Nakliye (Yük ve Yolcu Taşımacılığı) Sektörü Çalıştayın da üyelerimiz bu hizmeti almak için Bursa ve Eskişehir gibi çevre illere gitmek zorunda olduklarını dolayısıyla zaman ve iş kaybına uğradıklarını ifade etmişlerdi. Üyelerimiz tarafından dile getirilen bu sorunun çözüme kavuşması bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Odamız tarafından verilecek olan Sayısal Takograf hizmetinin İlimiz ve Üyelerimiz adına hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

SAYISAL TAKOGRAF

Yorumlar

  1. Enes dedi ki:

    Src nasıl olacak peki stc si olmayana verilecekmi?