DOLAR
32,3363
EURO
35,1567
ALTIN
2.244,16
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
7°C
Bilecik
7°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasında İşitme Engellili Çalışanlar için İş Güvenliği Eğitimi Verildi.

Bilecik’te çeşitli iş yerlerinde çalışan işitme engelliler için TSO, İŞKUR, 1. Organize Sanayi Bölgesi, Silkar Madencilik, Med Akademi, Üniversite Sanayi İşbirliği Derneği (ÜSİD), İşitme Engelliler ve Aileleri Derneğinin ortaklaşa düzenlediği iş güvenliği eğitimi verildi.

21 ayrı işyerinde çalışan 35 işitme engelli vatandaşımıza temel iş güvenliği eğitimi verildi. TSO konferans salonunda gerçekleşen eğitim, Med Akademi bünyesinde faaliyet gösteren iş güvenliği uzmanı Taylan Özgür ve işaret dili tercümanı Ceren Ay tarafından verildi. Toplam 8 saat süren eğitim sonunda katılımcılar temel iş güvenliği sertifikası aldılar.
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunuyla birlikte, temel iş güvenliği eğitimi tüm çalışanlar için zorunlu getirildi. Bu kapsamda, tüm engelli çalışanlara da verilmesi gereken eğitim, gerçekleşen organizasyonla toplu bir şekilde gerçekleşti. Bu sayede zamandan tasarruf edilirken, bir yandan da kursa katılan ve henüz istihdam edilmemiş engelli vatandaşlara sertifika alma fırsatı verildi.
Konuyu bir sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini ifade eden İŞKUR Bilecik İl Müdürü Ayhan Tozan, bu tip bir projenin ilk kez ilimizde gerçekleştiğini belirtti. Programın açılışında konuşan Tozan, eğitimin öncelikli amacının çalışanların iş sağlığı ve güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. Eğitimlerin Med Akademi tarafından verileceğini belirten Tozan konuşmasına şöyle devam etti:
6331 Sayılı kanunun gereği olarak, bu eğitimi vermek tüm işverenlerin görevidir. Bilecik’te şu anda 35 işitme ve konuşma engelli vatandaşımız 21 işyerlerinde çalışıyor. Bu 21 işyerinde ayrı ayrı eğitim yapmaktansa, hepsini bir araya getirdik ve bugün burada bu eğitimi yapmaktayız. Eğitim gün boyu devam edecek ve toplam 8 saat sürecek. Eğitimin sonunda bir sınav yapılacak ve katılımcılara belgeleri verilecek. Bu eğitim sayesinde, ileriki dönelmede yapılacak herhangi bir denetimde, işverenler ceza yemekten kurtulacak. Amacımız ceza yazmak değil. Sizi iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlendirmek. Bir iş yapılırken bizim için önce sizin güvenliğiniz önemli. Çünkü sizler bizim için dezavantajlı vatandaşlarımızsınız. Bir iş yaparken kendinizi riske atmayacaksınız. Ve bir tehlike gördüğünüz zaman, başınızdaki kişiye bilgi vereceksiniz. Bu konuda bugün size bilgilendirme yapacağız.”
 
Bilecik’te engellilerin işe yerleştirilmesiyle ilgili bazı rakamlar açıklayan Tozan şunları belirtti: “2013 yılında 293 engelli vatandaşımız İşkur İl Müdürlüğüne müracaat etmiş bunların 107’si işe yerleştirilmiş. Şu anda kurumda kayıtlı, iş bekleyen 156 engelli vatandaşımız var. Şu anda Bilecik’te kaç kişi çalışıyor derseniz; 501’i özel sektörde, 18’i kamuda olmak üzere toplam 519 engelli vatandaşımız çalışıyor. Halen işletmelerimizde 32 tane kontenjan açığı var. Yani engelli vatandaşlarımız buralarda işe yerleşebilir. Kurum olarak, engelli vatandaşlarımızın istihdamıyla ilgili çalışmalarımızın imkanlarımız dahilinde devam edeceğini beyan ediyorum.”
 
Tozan’ın konuşmasının ardından İş Güvenliği Uzmanı Taylan Özgür tarafından işitme engellilere temel iş güvenliği konulu eğitim verildi. Verilen eğitim, işaret dili çevirmeni Ceren Ay tarafından engelli kursiyerlere aktarıldı.
isitme-engelliler-icin-is-sagligi-guvenligi_2288 isitme-engelliler-icin-is-sagligi-guvenligi_2289 isitme-engelliler-icin-is-sagligi-guvenligi_2290
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.