DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

BİLECİK Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Türkiye Birinciliği

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından mesleki ve teknik eğitimin tanıtılması ve niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesinde mesleki eğitim gören öğrencilerin bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci, bilimsel düşünen, rekabet edebilme bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi, bilgi ve yeteneklerini ortaya koyma fırsatı verilmesi ve robot teknolojilerinin sergilenmesi amacıyla yapılan Uluslararası Robot Yarışması’nın sekizincisi bu yıl Eskişehir’de düzenlendi.

Anadolu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu Spor Salonunda düzenlenen yarışmalara ilgi yoğundu. Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın da katkılarıyla düzenlenen bu yılki yarışmaya 12 ülkeden 45 üniversite, 185 orta öğretim kurumu olmak üzere 230 grubun bin 204 robotla iştirak ettiği yarışma bu yıl temalı, çizgi izleyen, sumo, mini sumo, robotino ve serbest olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirildi.

Danışman öğretmenler Harun Yıldırım ve Volkan Can ile Robot Kulübü öğrencileri Abdülsamet Aşık, Ergülü Alıtkan, Gökhan Aksoy, Kerem Akkaya, Mehmet Cengiz, Mehmet Kuşçu, Onur Şanlı, Ramazan İpek, Sezer Şafak, Yasin Sarı ve Zafer Güner ile yarışmalarda ilimizi başarıyla temsil eden Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin “Atakan” isimli robotunun finallerdeki rakibi ise geçen yıl Türkiye 1.si ve 2.si olan Konya Adil Karaağaç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi robotları oldu. Finallerde her iki rakibine karşı galip gelen öğrencilerimiz “Atakan” isimli robotla mini sumo robot kategorisinde Türkiye birincisi oldular.

“Tarihi İpek Yolu” temalı 8’inci Uluslararası Robot Yarışması’nın ödül törenine, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Yıldırım, Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak ve davetliler katıldı.

Yarışmada birinciliği elde eden öğrenci ve öğretmenler 1.000 Türk Lirası, tam altın, tablet bilgisayar ve başarı belgesi ile ödüllendirildiler.

Ödül töreninin ardından İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası nedeniyle yeterince sevinemediklerini belirterek, yarışmaya katılan öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.

Okul Müdürü Ayhan Özgür ise yarışmalar devam ederken Soma’dan gelen kaza haberi ile sarsıldıklarını dile getirerek, 15-16 Mart tarihlerinde yapılan Yıldız Savaşları Robot Yarışmasında elde ettikleri ikincilik ve dördüncülükten sonra katıldıkları yarışmada çok zorlu rakipleri geride bıraktıklarını, gelecek yıllarda daha da başarılı olmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Başta iş adamı Turgut Özen olmak üzere, kendilerine destek verenlerle emeği geçenlere teşekkür etti.

 

mini-sumo-robot-yarismasi_2133 mini-sumo-robot-yarismasi_2134 mini-sumo-robot-yarismasi_2135 mini-sumo-robot-yarismasi_2131 mini-sumo-robot-yarismasi_2132

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.