DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik te 27 başvuru ile yıllık bazda bir rekor kırıldı

9. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında uygulama rehberi ve değerlendirme kriterlerine uygunluğu açısından değerlendirmesini yapmak üzere İl Proje Değerlendirme Komisyonunun ilk toplantısı 19.02.2015 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılmıştır.

Vali Yardımcımız Halil İbrahim ACIR başkanlığında gerçekleşen toplantıya, İl Proje Değerlendirme Komisyonunda görevli İl Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hüseyin BİNGÖL, İl Özel İdaresini temsilen İnşaat Mühendisi Fatma YANIK, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünü temsilen İnşaat Mühendisi Füma ÇELİK, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Yönetim Kurulu Üyesi Göksel BALCI ve Bilecik Ziraat Odası Başkanı Ahmet SEVİNEN katılmıştır.

İl Müdürümüz toplantıya ilişkin yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Bize başvuru yapılan proje sayısı 47, sistem üzerinde tamamlanan 27 proje var. Amacımız Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre çok olumsuz bir şey olmadıktan sonra projeleri Ankara’ya göndererek; acaba ilimize daha fazla pay ayrılabilir mi onun gayreti içerisindeyiz.

Hakkari’de görev yaptığım dönemde 250 projeyi geçirerek Türkiye’de rekor imza attık. Burada da bunu yapabilirsek ilimizin yatırımını artırmış oluruz.

İlimizin tarımsal potansiyeli yüksek. Tarım parsellerimiz küçük ama çok verimli düzeyde. İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi büyükşehirleri besliyoruz. Tarımsal potansiyelimize kısaca değinmek gerekirse, ilimizde 4.500 da sera alanımız, 90 bin ton karpuz,100 bin ton domates 123bin ton buğday, 22 bin ton şeftali 10 bin ton kiraz üretimimiz var. İlimiz tavukçuluk sektöründe şu an iyi durumda ve daha da gelişmeye devam ediyor. Bu sebeple ilimize ne kadar fazla yatırım sağlayabiliriz amacı içerisindeyiz.

Bu kapsamda başvuran projeler ile 500.000 TL ila 1.500.000 TL arasında hibe destek alacaklar. Sonuçta bu paralarda 77 milyon insanımızın hakkı var. Dolayısıyla sırf çok proje geçsin ilimize daha fazla yatırım gelsin diye de proje onaylayalım düşüncesi içinde olmamalıyız.

Burada Sayın Valimiz başkanlığında Proje kabul komisyonunu oluşturduk. Puanlama sistemiyle projeleri değerlendirip belli bir puanı geçen projeleri Ankara’ya göndereceğiz. Ankara’da değerlendirilen projelerden kabul olanları bizlere bildirilecektir.

İlimize daha fazla yatırım olması dileklerimle bu projelerin ilimiz ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.” dedi

Vali Yardımcımız ACIR, “ 2013 yılında 4 proje başvurusu yapılmış bu sene 27 başvuru ile yıllık bazda bir rekor ve aynı zamanda önceki seneye oranla %700 oranında artış sağlanmış oldu. Ümit ederiz ki bu projelerle ilimize daha fazla yatırım imkanı sağlamış oluruz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi. Daha sonra tekrar toplanmak ve nihayi değerlendirmeyi yapmak üzere toplantı sona erdi.

IMG_5062 - Kopya IMG_5036 - Kopya IMG_5059 IMG_5061 - Kopya

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.