DOLAR
32,4799
EURO
34,9320
ALTIN
2.437,00
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bilecik Tarihinin En Büyük Yardımı Dualarla Yola Çıktı

Suriye ve Yemen gibi zulüm altındaki bölgelere sayısız yardımlar ulaştıran İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) adına Bilecik temsilciliğinin çalışmaları sonucunda hayırseverlerin katkılarıyla toplanan 1 milyon 130 bin tl değerindeki Bilecik tarihinin en büyük yardımını taşıyan 2 TIR dualarla yola çıktı.

Cumhuriyet Medyanında gerçekleşen uğurlama törenine Bilecik Valisi Bilal Şentürk’te katıldı.

Bilecik İHH Başkanı Şemsettin Yıldırım burada yaptığı konuşmada, ”Bilecik tarihinin en büyük insani yardımını hep birlikte mazlum bölgelere göndereceğiz. Suriye’de yıllar boyunca kafasına bomba yağan ve henüz ölmemiş bir çocuk yıllar sonra gördüğü bir elmayı annesine göstererek, ‘‘Anne bu nedir, bu yenir mi’’ diyor. Oradaki çocuklar artık korkuyu korkutmuşlar ve biraz ekmek, biraz yemekle hayatta kalma mücadelesi veriyorlar. Binlerce insan, derme-çatma çadırlarda yıllardır hayat mücadelesi veriyor. Allah hiç kimseyi yersiz-yurtsuz bırakmasın. Oradaki mazlum insanlar, artık bir çatı altında yaşayamıyorlar. Çünkü o evler, çatılar bir bir emperyalist devletler ile onların uşaklığını yapan kişilerce yıkıldı ve yerle-yeksan oldu. Dünyada cehennemi görmek isteyen şu an, Suriye’ye gidebilir. Suriye’de savaş yok. Çünkü savaş ordular arasında olur. Suriye’de yıllardır uçağı, tankı, tüfeği olan zalimlerle; hiçbir şeyi olmayan gariban halkın mücadelesi var. Bizler dini, dili, ırkı, meşrebi, mezhebi ne olursa olsun her daim mazlumdan yana, mahsundan yana olduk. Biz yardım yaparken mazlumun ne olduğuna bakmıyoruz. Haksızlığa uğramış, yolda kalmış ve zulüm görmüş insanlara yardım yapmak asil milletlerin işidir. Emperyalistler çeşitli algı operasyonlarıyla, milletimizin yardım etme duygusunu bozmaya çalışıyor. Ama nafile, çünkü alicenap bu milletin evlatlarının yardım etme duygusu binlerce yıllık inanç ve törenin bir sonucudur. Bu güzel eylemi yok etmeye kimsenin de gücü yetmeyecektir.” diye konuştu.

Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:bilecik ihh yardım

21. ve 22. İyilik Yüklü İnsani Yardım Araçlarının, savaşta canlı kalmayı başarmış, aç-biilaç şekilde bitap düşmüş, hasta ve zayıf çocuklara gitmek üzere yola çıkacağını ve içerisinde yüksek besin maddeleri içeren sıvı mamalar bulunduğunu belirterek,” Mübarek Ramazan Ayı içerisinde, masum çocukların yüzünü güldürebilirsek, ne mutlu bize. Araç içerisinde bulunan bu ek gıdaların yaklaşık maliyeti eski hesapla 1 trilyon 130 milyon civarında. Bugün Ertuğrul Sancağı’nın merkezi Bilecik’ten, Halep Sancağı Bölgesi’nin muhtelif yerlerine, Bilecik tarihinin en büyük ayni yardım transferini yapıyoruz. Bize bu imkanı veren Allah’a sonsuz şükürler olsun. İnsani yardım konusunda işlerimizi kolaylaştıran devletimizin güzide kurumlarına ve yöneticilerine de şükranlarımı arz ediyorum. Değerli bağışçı firmamıza ve onların kıymetli yöneticilerine sizlerin huzurunda teşekkürü borç biliyorum.

21. ve 22. İyilik Yüklü İnsani Yardım TIR’ları Azez, İdlib, Afrin, Elbab bölgesine ulaştırılmak üzere dualarla Cumhuriyet Meydanından yola çıktı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.