DOLAR
32,3395
EURO
35,1040
ALTIN
2.238,45
BIST
8.804,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
8°C
Bilecik
8°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

BİLECİK SU YÖNETİMİ KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında “İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu” toplantısı yapıldı.

Vali Nayir, İl Genel Meclisi Salonu’ndaki Toplantıda, suyun hayattaki önemine değinerek, gelecekte daha da önemli olacağına dikkat çekti.

Su yönetimiyle ilgili belirli periyotlarda toplantılar gerçekleştirildiğini bildiren Vali Nayir, şunları kaydetti:

“Burada alacağımız kararlar, bölge ve havza toplantılarında yeniden değerlendiriliyor.

Havza yönetimleri içerisindeki çözümle herkes ve her il üzerine düşeni yaptığında yaşam kaynağımız olan suyun korunmasında faydalı bir yol almış olacağız. Elimizdeki suları sanayide, tarımda, evde ve günlük ihtiyaçlarımızda kullanırken kıymetini bilip, kalitesini bozmadan ve kirletmeden kullanabileceğimiz projeler olmalı. Hem kendimize hem de gelecek nesillere ihtiyaç duyulan suyu en güzel şekilde aktarmanın yolunu arayacağız. Öncelikle taşkın koruma ve dere yataklarına müdahale konusunu işleyerek başlayacağız.”

Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları ile daire müdürlerinin katıldığı toplantıda, Devlet Su İşleri (DSİ) 33. Şube Müdürü Tevfik Aslanbaş, “Taşkın koruma ve dere yatakları”, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, “Tarımsal kaynaklı nitrat kirliliği” ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce de “Bilecik ve Sakarya Havzası” konulu sunum yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.