DOLAR
32,2657
EURO
34,7192
ALTIN
2.401,37
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde Organ Nakli Paneli

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde Organ Nakli Paneli

Bilecik İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğü ile birlikte ortaklaşa düzenlediğimiz Organ Nakli Paneli Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi konferans salonunda 25.03.2014 tarihinde saat 14:00 gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan program da Genel Sekreterimiz Dr. Mustafa Yılmaz açılış konuşmasını yaparak programda emeği geçenlere ve katılımcılarına teşekkür etti.

Gerçekleştirilen programda daha önce ki yıllarda karaciğer nakli yapılan Merve Tanen yaptığı konuşmada ise “Yarım Kalan Herşeye Devam Edebilme Umudu Buldum” demesi ise aslında saatler süren konferansı tek bir cümle ile açıkladı.

Konferansın devamında; İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan sırası ile konuşma yaparak Türkiye’de organ nakli ve önemi hakkında açıklamalarda bulundular.

Organ nakli olan ve programa katılan hastalardan karaciğer nakli olan Merve Temel ve böbrek nakli olan Berrin Oktay katılımcılara organ nakli öncesi ve sonrası hayatları hakkında açıklamalarda bulundular.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Arif Kapuağası yaptığı konuşmada organ nakli bekleyen hastalar hakkında bilgiler vererek Sağlık Bakanlığımızın organ nakline verdiği önemi ve yapılan yasal düzenlemeler hakkında katılımcıları bilgi verdi.

Bursa Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Yavuz Selim Çınar Bursa Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezinin işleyiş sistemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Uludağ Üniversitesi Organ Nakli Koordinasyon Merkezi Sorumlu Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya hangi organların nakil edilebileceğini, ne şekilde ve kime nakil edileceğini, Türkiye’nin dünya sıralamasında organ naklinde geldiği konum hakkında bilgiler verdi.

Programımıza Vali Yardımcımız Ekrem Ballı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Arif KAPUAĞASI, Uludağ Üniversitesi Organ Nakli Koordinasyon Merkezi Sorumlu Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya, Bursa Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Yavuz Selim Çınar, karaciğer nakli olan hastalardan Merve Temel, böbrek nakli olan hastalardan Berrin Oktay, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ, Genel Sekreterimiz Dr. Mustafa Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Ömer BALCI, sağlık yöneticilerimiz, sağlık çalışanları, üniversite öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.