DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
ALTIN
2.325,97
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrencilerinden Geçer Not Alamadı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinden geçer not alamadı. Türkiye’de lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerinden geri bildirimler toplayarak Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından yapılan 2019 yılı Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, geçen seneye göre genel memnuniyet puanında dramatik düşüş gözlenen ilk on üniversite arasında yer aldı.

Akdeniz Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Engin Karadağ ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından kurulan ÜNİAR tarafından herhangi bir kurum ya da kişiden finansal destek alınmadan geçmiş yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da  Üniversite Memnuniyet Araştırması yapıldı.

Türkiye’de üniversitelerin öğrencilerinin ihtiyaçlarına ve gelişimine ne düzeyde cevap verebildiği üzerine yapılan araştırmaların yok denecek kadar az olması sebebiyle Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda [TÜMA] hem öğrenci memnuniyetini temel alan bir üniversite sıralaması oluşturulmuş hem de, ”Türkiye’deki üniversiteler öğrencilerini öğrenme deneyimleri açısından memnun edebilmekte mi?, doyurucu ve çekici bir yerleşke yaşamı oluşturarak, mekan ve insan ilişkisini tatminkar düzeyde sunabilmekte mi?, derslere girip çıkmanın, konuları işlemenin ötesine geçip; öğrencilere akademik destek verilebilmekte ve akademik güçlüklere ilgi gösterilebilmekte mi?, kurumun yönetimi ve işleyişi açısından öğrencilerin talepleri hızlı ve memnuniyet verici düzeyde karşılanabilmekte mi?, üniversitenin öğrenme ortam, imkan ve kaynakları zengin bir çeşitliliğe sahip ve yeterli mi?, Öğrencilerin kişisel gelişimi ve gelecekteki kariyerleri desteklenebilmekte mi? ” gibi sorulara cevap aranarak, öğrencilerin üniversite deneyimleri hakkında geniş bir bakış açısı sağlandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 188 Üniversitenin yer aldığı Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralamasında geçen yıla göre aldığı FF düzeyindeki 313 puanıyla 14 sıra geriye düşerek 149. sırada yer alırken, Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralamasında ise 123 üniversite arasında 95.sırada yer aldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi üniversitelerin ”Öğrenim Deneyimi Tatminkarlığı” sıralamasında ise, FF düzeyindeki 44 puanıyla geçen yıla göre 21 sıra gerileyerek, 166.sırada yer aldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi üniversitelerin “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu” sıralamasında ise, 188 üniversite arasında FF düzeyindeki 59 puanıyla listenin 134. sırasında yer aldı.

Yine geçen seneye göre Akademik Destek ve İlgi puanında dramatik düşüş gözlenen ilk on üniversite arasında yer alan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Üniversitelerin ”Akademik Destek ve İlgi” sıralamasında FF düzeyindeki 51 puanıyla geçen seneye göre 25 sıra gerileyerek 158. sırada yer aldı.

Üniversitelerin “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet” sıralamasında 188 üniversite arasında 143. sırada yer alan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, geçen seneye göre Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği puanında dramatik düşüş gözlenen ilk on üniversite arasında yer aldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Üniversitelerin “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği” sıralamasında 188 üniversite arasında FF düzeyindeki 55 puanıyla 130. sırada yer aldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerinden geçer not alamadı

Üniversitelerin “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” sıralamasında da öğrencilerinden geçer not alamayan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, FF düzeyindeki 50 puanıyla, 188 üniversitenin yer aldığı listenin 157. sırasında, Memnuniyet Alan Düzey Özetlerinde ise 188 üniversite arasında 149.sırada yer alarak sınıfta kalmış oldu.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından yürütülen çalışmada 2017 ve 2018’de birinci olan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerin ”Genel Memnuniyet” sıralamasında 2019’da da birinci olarak bu başarıyı üst üste üçüncü kez elde eden üniversite oldu.

35 binin üzerinde öğrenciden veri toplandı

ÜNİAR, en çok ilgi çeken raporu Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasını (TÜMA) ilk olarak 2016 yılında gerçekleştirdi. Tekrarını 2017 ve 2018 yaptıkları araştırmada Türk yükseköğretim tarihinde ulaşılabilen en yüksek örneklem kitlesine ulaşarak, 123 devlet ve 65 vakıf olmak üzere 188 üniversitede öğrenim gören 35 binin üzerinde
öğrenciden veri toplayarak bu yıl gerçekleştirdi.

ÜNİAR ayrıca Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması (DÜS) ve Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması (ÖDÜŞ) 2019 raporlarını da kamuoyu ile paylaştı.

Bilecik şehir olarak ta üniversite öğrencilerinin memnuniyetsizliğini gideremedi

Türkiye’de öğrenciler öğrenim gördükleri sadece 26 şehirden memnuniyet hissederken, 45 şehir öğrenci memnuniyeti konusunda bir duyarlılığa sahip olmayıp, öğrencilerin bu şehirden ve halkından ciddi anlamda
memnuniyetsizliği söz konusu oldu.  Araştırmanın en çarpıcı bulgusu ise bir önceki yıla oranla öğrencilerine memnuniyetsizlik hissini yaşatan illerde önemli bir artış görülmesi oldu.

ÜNİAR tarafından yapılan açıklamada, ”Üniversite şehri olmak sadece üniversite yönetimlerine bırakılmamalıdır.
Belediye başkanları, valiler ve şehirlerin kurumsal paydaşları konuya ilişkin stratejiler belirlemelidir. Şehir, şehrin yaşantısı ve kültürü üniversitenin başarısında ve üniversitenin üniversite olarak adlandırılmasında vazgeçilmez bir unsurdur.” ifadelerine yer verildi.

ÜNİAR tarafından yayınlanan Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri sıralamasında  İstanbul’un Asya ve Avrupa olarak 2 kez yer aldığı 82 sıralı listede, D düzeyindeki 61 puanıyla Bilecik 46. sırada yer alarak, öğrenci dostu olmayan şehirler sınıfına girdi.

Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Sıralamasında ilk 3 Eskişehir, Aydın ve Antalya olarak belirlendi.

Raporların Tamamına Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorumlar

  1. Ali dedi ki:

    Buraya gelen öğrenci profiline bakınca öğrenciler de pek geçer not alacak seviyede değil.

    1. İbo dedi ki:

      Tm