DOLAR
32,6924
EURO
34,8957
ALTIN
2.508,72
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İLK DOKTORA ÖĞRENCİSİNİ MEZUN ETTİ

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ilk Doktora öğrencisini mezun etti. Bu konuda Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Mehmet KURBAN şunları söyledi: 

“Lisansüstü programlar kapsamında en üst aşama olan doktora eğitimi ile amaç, öğrenciye bağımsız araştırma yeteneği kazandırma, bilimsel faaliyetleri geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme istidadı kazandırmaktır. Doktora faaliyeti neticesinde hazırlanacak olan tezin, bilime yenilik getirme, yeni bir bilimsel yöntem geliştirme, bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulama niteliklerinden birine ulaşılmasında gerçek bir araç olma zorululuğu vardır. Üniversite eğitiminde ve bilim aleminde kendini ispat etmenin ve kabul ettirmenin en önemli şartlarından biri de doktora eğitimidir. Bu nedenledir ki bu süreci işletmek ve yönetmek büyük bir birikim ve tecrübe gerektirmektedir. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü olarak bunu başarıp ilk doktora öğrencimizi mezun ettik. Matametak Anabilim Dalında Yrd. Doç. Dr. Serpil TÜRKYILMAZ danışmanlığında doktora eğitimi yapan Mesut BALIBEY adlı öğrencimiz 03.07.2014 tarihinde eğitimini tamamlayarak Doktor ünvanını alan ilk mezunumuz olmuştur. Kendisini, danışman hocasını ve Matematik Anabilim dalını kutluyorum. Ayrıca şu anda 18 öğrencimiz çeşitli anabilim dallarında doktora eğitimlerine devam etmektedirler. Fen Bilimleri Enstitüsünde toplam lisansüstü öğrenci sayımızın yaklaşık 236 olduğunu düşündüğümüzde önümüzdeki günlerde hem doktora öğrenci sayımızın hem de doktora mezunlarımızın artacağını öngörmekteyiz. Bu vesileyle bu mutluluğumuzu sizlerle paylaşmaktan büyük bir gurur ve onur duymaktayım.”

fotoğraf 14

fotoğraf 2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.