DOLAR
32,5631
EURO
34,7032
ALTIN
2.496,42
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ İLK BİLİMSEL DERGİSİNİ YAYIMLADI

Bilimsel dergiler, eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirme gibi temel görevleri olan Üniversitelerimizde yapılan her türlü bilimsel çalışmaların, bilgi ve deneyimlerin aktarılmasında önemli  rol oynarlar. Dolayısıyla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde çıkarılan ilk bilimsel dergi olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi de bu kapsamda önemli ve büyük bir gelişmedir. Mühendislik ve Fen Bilimleri alanlarında çalışan tüm araştırmacılara katkı sağlayacak olan Fen Bilimleri Dergisinin Editörü ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet KURBAN dergi hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Yaklaşık bir yıl öncesinde göreve başlar başlamaz Fen Bilimleri Enstitüsü yönetimi olarak ilk yaptığımız işlerden birisi de bilimsel bir dergi çıkarma  çalışmasını başlatmaktı. Bir yıllık yoğun çalışmadan sonra nihayet Haziran 2014 tarihinde yayımlanan ilk sayımızla okuyucularımızla ve bilim dünyasıyla buluşmuş olmaktan büyük sevinç ve onur duymaktayım. Bilime katkıda bulunmak adına çıkmış olduğumuz bu yolda, vermiş oldukları desteklerden dolayı başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Azmi ÖZCAN’a ve değerli Üniversite Yönetim Kurulu Üyelerimize çok teşekkür ederim.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Türkçe veya İngilizce olarak yayımlanacak, farklı üniversitelerin ilgili anabilim dallarındaki öğretim üyelerinden oluşan Bilim Kurullarına sahip ve yapılan çalışmaları bilimsellik anlayışı içerisinde değerlendiren ulusal/uluslararası hakemli bir dergidir. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, tüm Fen ve Mühendislik Bilimleri konularını kapsaması nedeniyle çok geniş bir araştırmacı kitlesine hitap etmektedir. Mühendislik ve Fen Bilimleri alanlarında yapılan araştırmaların orijinal makale, derleme, teknik not ve editöre mektup türlerindeki çalışmalar şeklinde yer alacağı Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, öğretim elemanları, lisansüstü eğitim yapan öğrenciler ve diğer araştırmacıların çalışmalarını değerlendirerek bilime katkıda bulunmayı hedeflemektedir. İleriki dönemlerde yılda iki kez periyodik olarak yayımlanacak olan sayılarının yanında seçilmiş konulardaki özel sayılarla da bilim dünyasında etki değeri yüksek saygın bir yere sahip olmak dergimizin diğer hedefleri arasındadır.

Dergimizin bu ilk sayısında İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Biyoteknoloji, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanlarında birbirinden değerli çalışmalar yer almıştır. Dergimizde yayımlanan makalelerin tamamını web sitemizden (http://edergi.bilecik.edu.tr) okuyup indirebilir ve yayımlanacak olan tüm sayılarımıza yine web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Dergimize çalışmalarıyla katkıda bulunan kıymetli yazarlarımıza, değerli hakemlerimize, bizlere her türlü destekleriyle katkıda bulunan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.  Dergimizin üniversitelerimize, araştırmacılarımıza  ve bilim alemine  katkılar sağlayacağına inancımı belirterek hayırlı ve uğurlu olmasını   temenni ederim.”

DSCN2422 DSCN2407

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.