DOLAR
32,5249
EURO
34,8263
ALTIN
2.474,45
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Şeyh Edebali Üniversitesi 2016-2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Törenleri

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 2016-2017 Öğretim Yılı Mezuniyet Törenleri başladı.

 
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi sentetik sahasında bu yıl 4 gün sürecek mezuniyet törenlerinin ilki bu gün gerçekleştirildi. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin Fen-Edebiyat, Mühendislik ve Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültelerinden mezun olan 415 öğrenci yapılan törenle kep atmanın mutluluğu yaşadılar.
 

Törende konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, mezuniyete hak kazanan öğrencilerin uzun bir yolculuğu tamamladıklarını ve aileleri ile birlikte büyük emek vererek mutlu sona ulaştıklarını kaydederek, 229 mezun veren Fen-Edebiyat Fakültesinin, 176 mezun veren Mühendislik Fakültesinin ve 10 öğrenciyle bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin öğrencileri ile mezuniyet sevincini yaşadıklarını söyledi.
 
Taş, konuşmasına şöyle devam etti:
 
Yok idiniz doğdunuz, çocuktunuz genç oldunuz. Bilgideki boşluğunuzu doldurmak için bu eşiğe baş koydunuz. Oldukça zorlu bir yarıştan sonra geldiğiniz Üniversitemizde hayatınızın en önemli dört yılını geçirdiniz. Bazen karamsarlığa kapıldınız, bazen hayal kırıklığına uğradınız, bazen sevindiniz bazen üzüldünüz ama çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmediniz. Bu süre zarfında almış olduğunuz eğitim ve bilgi birikimi ile meslek hayatınıza başlayacaksınız. Bilginin hızla geçerliliğini kaybettiği ve sürekli yenilendiği günümüzde edindiğiniz temel bilgileri kullanarak güncel bilgiye ulaşmak sizin gayretinizle olacaktır. Sizler kazanmış olduğunuz bilgi birikimi ve bilimin vazgeçilmezi olan uygulama ve pratik becerilerinizle kendinizi geliştirmek ve yenilemek için var gücünüzle çalışmaya devam edeceksiniz. Kendisine ve çevresine saygılı, özgüveni yüksek, üreten, paylaşan, fikirlerini açıkça söyleyebilen, hatalarından ders çıkarabilen ve hoşgörü çerçevesinde tartışabilen bireyler olarak ülkemize hizmet edeceksiniz. Üniversite eğitimi sadece bilimsel bilgiyi değil, sorumluluk almayı, inisiyatif kullanmayı ve ne koşulda olursa olsun doğru karar vermeyi de öğretir. Sizler artık omuzlarınızda sadece kendinizin değil ülkenin sorumluluklarını da taşıyan vatandaşlık bilincine erişmiş yetişkin birer bireylersiniz. Bugün bir yandan mezuniyetin getirdiği haklı gururu bir yandan da veda hüznünü yaşıyorsunuz.
 
Fakat şunu unutmayın, bugün bir ayrılık günü değildir. Sizler Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ailesinin birer ferdisiniz ve her zaman da öyle kalacaksınız. Üniversitemizde yakın bir zaman önce kurduğumuz Kariyer ve Mezun Merkezi ile sizlerle her daim iletişimde olacağız. Sizler Üniversitemizin ikinci bir eviniz olduğunu asla unutmayın. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi 4 yıllık eğitim-öğretim sürecinizde nasıl bilimin aydınlık ışığıyla sizlere rehber olduysa bundan sonra da hayatınızın engebeli yollarında yanınızda olacaktır. Bu sayede göstereceğiniz gayretli çalışmalarla hızla yükseleceğiniz kariyer basamakları ve elde edeceğiniz başarılar bizleri gururlandıracak, Üniversitemizi yüceltecektir.
 
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin 10.yılında, genç ve dinamik öğrencilerin mezuniyet töreninde bulunmaktan guru duyduğunu ve geleceğe umutla baktığını belirterek, mezun olan öğrencilerin hayata atılmalarıyla ülkenin bürokratik, sosyal, ekonomik ve ticaret hayatına büyük katkı sağlayarak ülkenin gücüne güç katacaklarını söyledi.
 
Yağcı, dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olan ata toprağı Bilecik’te eğitim hayatına başlamış, sürdürmüş,buradan feyiz ve ilham almış olmanın son derece önemli olduğunun altını çizerek,” Eminim ki, bu toprağın bereketini bundan sonra ki hayatlarında yapacakları çalışmalarla ülkemize de yansıtacaklar. Ülkemizin 2023, 2053, 2071 hedeflerine çok değerli kardeşlerimizin ellerinde onun gibi genç kardeşlerimizde birlikte ulaşacaklardır.”diye konuştu.
 
Bilecik Valisi Süleyman Elban’ın öğrencileri kutlamasının ardından protokol üyeleri dereceye giren öğrencilere plaket verdi.

 
Yağmurun başlamasıyla plaket töreni kısa tutuldu. Sahnenin önüne çağrılan öğrenciler kep atarak mutluluklarını aileleriyle doyasıya yaşadılar.

 

Programa, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, çok sayıda öğretim görevlisi ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.