DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Semalarındaki Görüntü Cep Telefonuyla Kaydedildi

Bilecik Semalarındaki Görüntü Cep Telefonuyla Kaydedildi. Bilecik Semalarından peş peşe sıralanmış yıldızların belirli bir yönde kaydığı görüntüyü andıran Starlink Uydularının Bilecik semalarından geçişi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Elon Musk’ın yöneticisi olduğu 2002 yılında kurulup, roketler ve uzay araçları üretip tasarlayan Space Exploration Technologies (SpaceX) bağlantılı Starlink projesinin dünyanın en gelişmiş geniş bant internet sistemini kurmak için çalışmalar yaptığını daha önce ”Bilecik Semalarından Geçen Starlink Uyduları” başlıklı haberimizde yayınlamıştık.

Elektrikli otomobiller, dev piller ve güneş enerjisi ürünleri üreten Tesla’ya liderlik eden Elon Musk’ın ismi son dönemde ise kripto para piyasında yaptığı manipülatif hamlelerle biliniyor.

Elon Musk’ın yeni bir takım yıldızını andıran Starlink uydularının, her uydusunun yaklaşık 260 kg ağırlığında ve geleneksel uydu internetininkinden çok daha yüksek performans sağlamak ve dünyanın erişim sağlanamayan bölümlerine yüksek hızlı geniş bant internet sunmayı hedeflediğini belirtmiştik.

Elon Musk, dünyadan Starlink uydularının peş peşe kayan yıldızlar gibi görünmesi ile ilgili sorular üzerine uydu üzerindeki güneş panelinin açısından kaynakladığını ve düzeltmek için üzerinde çalıştıklarını söylemişti.

Sanırım bu hata düzeltilememiş olsa gerek ki Starlink uyduları vatandaşlar tarafından görüntülenmeye devam ediyor. Bilecik semalarında cep telefonu ile kaydedilen görüntüyü merak eden vatandaşlarımız çektikleri görüntüyü bize ulaştırdı.

Starlink projesi kapsamında belirli tarihlerde fırlatma başına 60’tan fazla uydu fırlatılarak toplamda 42 bin uydu sayısına ulaşması planlanıyor. Böylelikle dünyanın hemen her noktasından yüksek hızlı geniş bant internet kullanılabilecek. Tabi bunun için Starlink Kitiniz olması gerekiyor.

Starlink Kitiniz, wifi yönlendirici, güç kaynağı, kablolar ve montaj tripodu dahil olmak üzere internete bağlanmak için ihtiyacınız olan her şeyi içeriyor.

Starlink Beta ile testlerin başladığı programda Starlink sistemini geliştirdikçe, kullanıcılar önümüzdeki birkaç ay içinde veri hızlarının 50Mb / s ile 150Mb / s arasında değiştiğini ve gecikme süresinin 20ms ile 40ms arasında değişebileceği, ayrıca hiçbir bağlantının olmadığı kısa kesinti dönemlerinin de olacağı 

Daha fazla uydu sayısı ile  daha fazla yer istasyonu kurdukça ve ağ oluşturma yazılımı iyileştirmeleri ile, veri hızı, gecikme ve çalışma süresinin önemli ölçüde artacağı belirtiliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.