DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik semalarında İHA görürseniz şaşırmayın

Bilecik semalarında İnsansız Hava Aracı(İHA) görürseniz şaşırmayın.

Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri haşerelere karşı insansız hava aracı Biocopter ile mücadele edecek.

Pelitözü Gölpark’ta Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Çevre Sağlığı İlaçlama Hizmetleri kapsamında kullanılacak ekipmanların tanıtımı bugün yapılıyor.

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen programda basın mensuplarına; havada, karada ve suda doğa dostu ilaçlama yapabilen araçlar tanıtıldı ve Türkiye’de ilk kez Bilecik’te gerçekleştirilen Ağaç Konumlandırma ve Envanter Sistemi ile tüm ağaçları artık koruma altına alındı.

 

Bilecik Belediyesi Pelitözü Gölpark’ta gerçekleştirilen programda ayrıca;  ağaçlara yapılan uygulama ile ağaç hakkında bilgilerin olduğu Ağaç Konumlandırma ve Envanter Sistemi uygulandı.

 

Gerçekleştirilen programa Belediye Başkanı  Selim Yağcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  Hacı Dursun Yıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü  Ömer Bolat , Biopest Çevre Sağlık Hizmetleri Vektör Sistemleri Genel Müdürü Metin Akman, sistem yetkilileri, belediye meclis üyeleri, mahalle ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

ÇALIŞMALARIMIZDA ÇEVREYİ KORUYAN VE ÇEVREYE DUYARLI YÖNTEMLERİ KULLANIYORUZ

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, burada yaptığı konuşmada; Bilecik Belediyesi tarafından çevreyi koruma ve doğa dostu ilaçlama yöntemleri konusunda çok güzel ve önemli bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:

 

”İnsanoğlunun önümüzdeki süreçte iki temel meselesi var. Birincisi medeniyetini devam ettirme meselesi. İkincisi ile hayatiyetini devam ettirme meselesi. Medeniyetini devam ettirmesi için teknolojik gelişmeleri kullanmak zorunda, enerji kaynaklarına ulaşmak zorunda. Ancak bu medeniyeti devam ettirirken hayatiyetimizi sağlayan unsurlara zarar vermemek zorundayız. Ne medeniyetimiz için hayatiyetimizden ve çevremizden vazgeçebiliriz. Ne de gerçekten hayatiyetimiz için medeniyetimizden vazgeçebiliriz. Bunun ikisi arasında dengeyi kurmamız lazım. Çevre zarar görüyor diye bizler haşerelerle mücadele yapmazsak bu defa insanların yaşam şartlarını zorlaştırırız. Peki bunu nasıl yapacağız. Elde imkanlar olduğu sürece bunu çevreye duyarlı ve insan sağlığına zarar vermeyen metodlarla yapmamız gerekir. Dün niye yapmadık. Dün şartlar itibariyle bunu yapadık ancak bugün çok şükür bunu yapabiliyoruz. Biz belediyeciliği sadece rutin işleri yapmakla sınırlı bulmuyoruz. Her işimizle topluma örnek olacak bir durum ortaya koymaya çalışıyoruz. Bilecik Belediyesi birçok alanda ilkleri gerçekleştirdiği gibi bu alanda da yapacağımız çalışmalarla bir ilki daha ortaya koyuyoruz.

Haşerelerle mücadeleyi yapacağız. Ancak bunu birkaç basamak üste çıkardık. Bilecik Belediyesi olarak bu yıl daha çok biyolojik yöntemlerle bu çalışmaları yapacağız ve daha etkin olması için teknolojinin de tüm imkanlarını kullanarak, havada, karada ve suda bu çalışmaları yapacağız.

 

”ÇEVRE VE DOĞA DOSTU BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Konuşmasında; ”Çevre ve doğa dostu belediyecilik anlayışımızı sürdüreceğiz” ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle devam etti:

”Hizmete geldiğimiz ilk günden bu yana çevreci belediyecilikte şu anlayışı benimsedik. Bizler, çevreyi hor görenlerin geleceği zor göreceğine inanıyoruz.  Doğa’ya, çevreye yapılan yatırım geleceğimize yapılan önemli yatırım olarak görüyoruz. Bu doğrultuda bugün Bilecik Belediyesi olarak çevre ve doğa dostu şehir anlayışımızı, çevre bilincimizi bir kez daha pekiştirdik. Türkiye’de ilk kez Bilecik’te gerçekleştirilecek olan Ağaç Konumlandırma ve Envanter Sistemi ile tüm ağaçlarımız artık korumamız altında olacak. Yapılan barkod etiketlendirme sistemimiz ile ağaçlarımız kimlik kazanacak ve bakımları izlene bilinecek. Ayrıca yeni biyolojik ilaçlama sistemlerimiz ile doğa dostu bir belediyecilik anlayışını gerçekleştiriyoruz.”

 

10’A YAKIN TEKNOLOJİK ARAÇLA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında teknik bilgi de veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ”Bu noktada Belediyemize hem karada hem de suda ilaçlama yapabilen amfibik araç, iki kişi kapasiteli biocycle biyolojik ilaçlama aracımız, 2 adet havadan çevreye duyarlı ilaçlama yapabilen biocopter hava aracı ve ayrıca 4 adet ilaçlama aracını araç filomuza ekledik. Bunun yanında GPS takip sistemlerimiz ile belirlenen ilaçlama alanlarımızı anbean izleyebilecek ve takiplerini yapabilecek bir teknolojiye sahip olduk. Sağlıklı Kentler Birliği’nden ödüllü bir Belediye olarak yapmış olduğumuz doğa dostu çalışmalarımız Bilecik’imize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, tahsis edilen araçların GPS ile hangi alanda ne kadar sıklıkla, ne kadar ilaçlama yaptığının takibinin de gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

 

”AĞAÇ KONUMLANDIRMA VE ENVANTER SİSTEMİ İLE AĞAÇLARIMIZI KORUYACAĞIZ”

 

Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan Ağaç konumlandırma ve envanter sistemi hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Ağaçlarımıza da sağlık bilgi sistemini oluşturacağız. Bilecik çok özel ve güzel bir şehir. Bilecikimizin en güzel özelliklerinden birisi de tabiatımız ve doğamız, çevre dostu olmamız. Biz bu güzellikleri teknoloji ve gelişime esir etmeyeceğiz. Bunun mücadelesini yapıyoruz. Bilecik’te bununla birlikte başlatmış olduğumuz çok güzel çalışmalarımız var. Mesela Bilecik’te iller bazında ilk kez bizim yaptığımız bir çalışma var. O da Karbon Ayak İzi, Karbon Salımı Ölçümü yapmamızdır. Bu anlamda ödüller alan bir belediyeyiz. Çok şükür Bilecik’teki karbon salımı noktasında sınırdayız. Ancak bizim hedefimiz bunu daha da azaltmak olacak. Bununla birlikte Kalkınma Ajansına yapmış olduğumuz proje başvurusu ile belediyenin tüm enerji tüketimini bu güneş enerjisi metoduyla karşılayacağız. Dünyadaki her şeyi çok iyi kullanmamız lazım. Ağaçlara ilişkin bir kimlik belirleme sistemini geliştirdik. Bu çalışmayı bugün başlatıyoruz. Her bir ağacın sertifikası olacak ve bunu gelecek nesillere aktaracağız.”

 

Konuşmaların ardından  Bilecik Belediyesine tahsis edilen doğa dostu ilaçlama yapabilen 2 Biocopter, 2 kişilik Biocycle, 8 tekerlekli amfibik, 4 kamyonetin tanıtımı yapıldı.

 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, araçları kullanarak, çalışma sistemleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

Programda ayrıca, Biopest Çevre Sağlık Hizmetleri Vektör Sistemleri Genel Müdürü Metin Akman, Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya ilaçlama helikopterinin bir minyatürünü hediye etti.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.