DOLAR
32,4965
EURO
34,7554
ALTIN
2.483,96
BIST
9.507,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

BİLECİK ŞEHİR TİYATROSU İLK OYUNU İLE SAHNE ALDI

BİLECİK ŞEHİR TİYATROSU İLK OYUNU İLE SAHNE ALDI
  Kültür ve Sanat Şehri Bilecik’te; Bilecik Belediyesi tarafından kurulan ”Bilecik Şehir Tiyatroları’nın ilk oyunu olan Süt Kardeşler, tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.
Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde sahne alan oyun, izleyenlerden tam not aldı.
11 yıldır Bilecik’i, Sanatların Anası Tiyatro ile buluşturan Bilecik Belediyesi, ”Tiyatronun Tohumlarını Yetiştiriyoruz” düşüncesiyle kültür ve sanat alanındaki güzel çalışmalarına yenilerini ekliyor.
11 yıldır Bilecik’te gerçekleştirilen ve bu yıl uluslararası boyutta gerçekleştirilen tiyatro festivali ile yüzlerce oyun ve yüzlerce Usta Oyuncuyu Bileciklilerle buluşturan Bilecik Belediyesi diğer zamanlarda da Bilecik’i tiyatro ile buluşturacak olan Bilecik Şehir Tiyatrosu ile şehrin kültürel ve sanatsal etkinliklerine katkı sunmaya devam ediyor.
TİYATRO OYUNCUSU DOĞAN:
”BİLECİK’İN TİYATRODAKİ GELECEĞİ ÇOK PARLAK”
Sahne alan tiyatro oyununda yer alan Usta Tiyatro Oyuncusu Ercüment Doğan, Bilecik Belediyesi eliyle tiyatroda gerçekleştirilen faaliyetler ile Bilecik’in tiyatrodaki geleceğinin parlak olduğunu belirterek, ”Bilecikli tiyatro severlerin karşısına Süt Kardeşler adlı oyun ile çıktık. Bilecik Belediyesi tarafından kurulan Şehir Tiyatroları ile yeni ve genç yetenekleri kazanacağız. Ben bütün tiyatro severlerin oyunu keyifle izlediğine inanıyorum. Önümüzdeki hafta da gelen yoğun talepler üzerine yeni seçmeler yapacağız. Bu oyun haftaya tekrar sahne alacak. Bütün tiyatroseverleri önümüzdeki hafta oynayacağımız oyuna bekliyorum” ifadelerini kullandı.
TERÖR OLAYLARINI KINAMA
Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan ise oyun sonunda yaptığı konuşmada; ”Geçtiğimiz hafta İstanbul’da hain saldırı sonucu hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Güzel üklemiz üzerinde oynanan bu oyunların artık son bulmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
İzleyicilerin beğeni ile takip ettiği oyun Tülay Doğan’ın yönetmenliğinde gerçekleşirken, oyunda; Ercüment Doğan, Tülay Doğan, Nejmi Aykar, Buket Eker, Soner Enmutlu, Bugay Akman, Evrim Bağcı ve Can Akar rol aldı.
 dsc_3354 dsc_3359 dsc_3561
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.