DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

BİLECİK SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ

BİLECİK SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN YÜRÜDÜ
Sarıkamış Harekatı’nın 101.yılı nedeniyle, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ‘’Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’’ düzenlendi.
3 Ocak 2016 Pazar günü saat 10.00’da Sarıkamış Harekatı’nın 101. Yılı münasebetiyle Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘’ Sarıkamış Şehitleri Anma Yürüyüşü’’ Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayarak, Bilecik Şeyh Edebalı Türbesinde son buldu.
Yürüyüşe, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Kadri Şentürk, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, daire müdürleri, antrenörler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
‘‘ Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak’’
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde başlayan yürüyüş yoğun bir katılıma sahne oldu. ‘‘Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’’ programında açılış konuşması yapan Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, ‘‘Sayın Valim, Tugay Ve Garnizon Komutanım, Belediye Başkan Vekilim, Protokolümüzün Çok Kıymetli Üyeleri, Basınımızın Güzide Temsilcileri Ve Geleceğimizin Teminatı Sevgili Gençler Hepinizi Saygı Sevgi Ve Hürmetlerimle Selamlıyorum.
Gençlik Ve Spor Bakanlığımız Tarafından Her Yıl Sarıkamış’ta Ve 81 İl Merkezimizde ‘’ Vefakâr Gençlik, Fedakâr Ecdadını Unutmayacak’’ Sloganıyla Aziz Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü Düzenlenmektedir.
Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğümüz Tarafından düzenlenen Sarıkamış Harekâtının 101. Yıl Dönümünde Aziz Şehitlerimizi Anma Yürüyüşüne Hoş Geldiniz Şeref Verdiniz.
Bugün Tarihimizin En Dramatik Savaşlarından Birinin Anma Günüdür. Bizim Tarihimizde Zaferler Kadar Acılarda Büyük Yer Tutar. Yemen Kızgın Çöllerde, Çanakkale Derin Sularda, Sarıkamış’ta Dondurucu Soğukta Şehit Olan Anadolu Çocuklarının Destansı Mücadelesini Anlatır.
Şairin de dediği gibi:
‘‘ Bayrakları Bayrak Yapan Üstündeki Kandır Toprak Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır ‘’Anlayışı Doğrultusunda Anadolu Toprakları Kadar Vatan Tanımına Uyan Başka Bir Toprak Parçası Yoktur.
Sevgili Gençler;
Bu Vatanımız Kolay Kazanılmadı Bunu Çok İyi Bilmeliyiz. Eğer Bugün Rahat Bir Şekilde Özgürce Nefes Alabiliyorsak, Birilerinin Bizler İçin Verdiği Nefeslerin Sayesindedir. İşte Buda Gençlik Olarak Bizim Görev Ve Sorumluluğumuzu Kat Kat Arttırmaktadır.Bir ülkede her alanda vatan ve milleti için kendini feda etmeye hazır gençlere sahip olduğu müddetçe o ülke batmaz ve yıkılmaz.
Sevgili gençler;
O zaman Sarıkamış başta olmak üzere bu topraklar için şehit olmuş tüm şehitlerimize yakışır bir evlat olmamız için buradan şu mesajları iyi almamız gerekir.
• Hepimiz görev düştüğünde vatanımız için milletimiz için her türlü fedakârlığı yaparak gerektiğinde şehit olmaya hazır olmalıyız.
• Ancak bunun yanında yapmamız gereken başka fedakârlıklar ve görevlerde vardır.
• Bir kere hepimiz işlerimizi ve görevlerimizi, hiçbir mazerete sığınmadan en iyi ve başarılı bir şekilde yerine getirerek ülkemize ve milletimize faydalı olmalıyız.
• Ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını kendi kişisel çıkarlarımızın üstünde tutmalıyız.
• Ne iş yapıyorsak yapalım o işi en iyi şekilde yapmalıyız.
Örneğin;
Öğrenci isek en başarılı öğrenci biz olmalıyız.
Sporcu isek en başarılı sporcu biz olmalıyız.
Eğer şu alanın temizliğinden sorumlu isek burayı en güzel şekilde temizlemeliyiz.
Çünkü, sevgili gençler Mehmetçiklerimiz ve aziz şehitlerimiz görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır. Gözlerini kırpmadan bu cennet vatanımız için bizler için canlarını feda etmişlerdir.
Sevgili gençler sizlerinde aziz şehitlerimizin mirasına sahip çıkarak onlara hayırlı bir evlat olacağınıza inancımız tamdır.
Sözlerime istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy un şu dizeleri ile son vermek istiyorum.
‘’Bastığın Yerleri Toprak Diyerek Geçme Tanı!
Düşün Altındaki Binlerce Kefensiz Yatanı
Sen Şehit Oğlusun, İncitme, Yazıktır Atanı
Verme, Dünyaları Alsanda Bu Cennet Vatanı’’
Sarıkamış Destanının 101. Yıl Dönümünde Başta Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Ve Tüm Aziz Şehitlerimizi Rahmet Ve Minnetle Anıyor, Hepinize Saygılar Sunuyorum’’ şeklinde konuştu.
Yoğun katılımın olduğu ve duygusal anların yaşandığı Sarıkamış Şehitlerini Anma Programında İl Müftülüğü Şube Müdürü Nihat Ceylan tarafından şehitlerimizin ruhuna dualar okunarak Şeyh Edebali Türbesine yüründü.
Şeyh Edebali Türbesinde katılımcılara çorba ikramı yapıldı. Çorba ikramından sonra programa katılan gençler tarafından İlimizin Manevi Mimarı olan Şeyh Edebalı’nin kabri ziyaret edilerek program burada son buldu.

sarıkamış7 sarıkamış8 sarıkamış9 sarıkamış10 sarıkamış11 sarıkamış12 sarıkamış13 sarıkamış14 sarıkamış15 sarıkamış16 sarıkamış17 sarıkamış sarıkamış2 sarıkamış3 sarıkamış4 sarıkamış5 sarıkamış6

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.