DOLAR
32,4379
EURO
34,5248
ALTIN
2.487,88
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
30°C
Bilecik
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Çok Bulutlu
18°C

Bilecik Sağlık Müdürlüğüne 112.100 Euro’luk?

Bilecik Sağlık Müdürlüğüne 112.100 Euro’luk?

Sağlık Bakanlığının “Sağlıkta Dönüşüm” politikası kapsamında ilimize en son donanıma sahip 4 ambulansın yanı sıra 1 tane yoğun bakım ve obez ambulansı verildi.

Bu ambulans ile yoğun bakım ünitesindeki hastaların sevki daha hızlı ve daha etkin hale gelecek. Ayrıca obez hastalar için özel tasarlanmış olduğundan 300 kiloya kadar hastalara daha rahat bir hizmet verilmesi sağlanacak.

Bu yeni ambulansın dokuz saate kadar yoğun bakım desteği, arterial venöz takip cihazı, SİBAP/BİBAP modlu solunum cihazı, infüzyon pump, pulsoksimetre, hidrolik sedye sistemi gibi özelliklerinin bulunduğu belirtildi. Yoğun bakım ve obez ambulansı tıbbi donanım ve arka kabinin genişliği sayesinde yoğun bakım hastalarının hastaneler arası sevklerinde çok büyük fayda sağlayacak.

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü adına İl sağlık Müdürü Dr. Yasin YILMAZ; ”Yaklaşık maliyeti 112.100 euro olan tam donanımlı yoğun bakım ve obez ambulansın ilimizde hizmet etmesini sağlayan Sağlık Bakanlığımıza ve 24 saat görevinin başında büyük bir hassasiyet ile çalışan personelimize teşekkürü bir borç biliriz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.