DOLAR
32,5668
EURO
34,9572
ALTIN
2.444,34
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik Rasimbey Caddesindeki 7 Katlı Binada Yangın

Bilecik Rasimbey Caddesindeki 7 Katlı Binada Yangın. Bilecik’te Tavfikbey Caddesi ile Rasimbey Caddesinin kesiştiği noktada yer alan 7 katlı binada yangın çıktı.

Bilecik Rasimbey Caddesindeki 7 Katlı Binada Yangın

Alınan bilgilere göre; Bilecik, Gazipaşa Mahallesi, Rasimbey Caddesi No:1’de  bulunan 7 katlı bir binanın çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine yangının çıktığı adrese polis, itfaiye, elektrik dağıtım ve doğalgaz dağıtım firması yetkilileri sevk edildi.

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri geç saatlerde başlayan yangının rüzgar nedeniyle çevredeki binalara sıçrama ihtimaline karşı yangının çıktığı bina ve bitişiğindeki bina sakinlerini boşalttı.

Binanın yakınına park edilen araçlar polis ekipleri tarafından sürücülerine ulaşılarak kaldırıldı. Yangının çıktığı adrese kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri hemen müdahale için çalışmalara başladı.

Polis çevreyi güvenlik şeridine aldı

Polis ekipleri herhangi bir yaralanma yaşanmaması için binanın çevresine güvenlik şeridi çekti.

Rüzgar yangının büyümesinde etkili oldu

Bilecik’te şehrin merkezindeki bir konumda yer alan 7 katlı binanın çatı katında çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yayıldı. Etrafa yayılan dumanlar gece balkonlarında oturan vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

Yangına Bilecik Belediyesi, 1. OSB ve ardından Bozüyük Belediyesi itfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiği öğrenildi.

Yangın Söndürme Çalışmaları

İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda kontrol altına alınan yangın soğutma çalışmaları ile tamamen söndürüldü. Çıkan yangında binanın çatısında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Şehir merkezinde yaşanabilecek bu tip yangınlara müdahalede her ne kadar merdivenli araçlar olmasa da hortum uzunluğunun bina içinden yeterli gelmesi durumunda Orman İşletme Müdürlüğüne ait arazözlerden de destek istenebilir.

 

 

Yorumlar

  1. H. Soylu dedi ki:

    Çok büyük bir yangındı. Rüzgarla birlikte yan tarafa sıçrasaydı bitişiğindeki tüm binalar yanardı. Çünkü o binaların arasında söndürme yapılabilecek hiçbir boşluk yok. Zaten kıvılcımlar, bitişikteki kız yurduna gidiyordu ama şükür ki tutuşturmadı. Bilecik gibi bir ilde sadece 1 tane itfaiye aracının olması da görev yapmış tüm belediye başkanlarının ayıbı olsun. Organizenin itfaiyesi desteğe geldi ama merdiveni daha ikinci kata çıkamadı ve hortumu patlaktı. Müdahale edemedi. Personel desen tecrübesiz. Ters yönden tuttuğu suyla harlanan alevin bütün kıvılcımları yan binalara düştü. O ara bölgeler bir tutuşsa söndürmesi imkansızdı. En sonunda Bozüyük’ten destek istendi. Gerçekten Allah korudu. Yoksa koca bir mahalle alevlere teslim olacaktı. Onu söndürecek itfaiye de Bilecik’te yoktu maalesef.