DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Bilecik Pazayeri Helvası Tescillendi

Bilecik Pazayeri Helvası Tescillendi

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinin adıyla ve tadıyla herkes tarafından sevilerek tüketilen yöresel lezzeti Pazarcık (Pazaryeri) Helvası Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ) tarafından tescillendi.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasınca hazırlanan “ Bilecik Yöresel ürünlerinin coğrafi işaret tescili projesi “ kapsamında ilk coğrafi işaret tescili gerçekleşti. Bilecik TSO tarafından coğrafi işaret başvurusu yapılan 10 üründen biri olan “ Bilecik Pazaryeri Helvası ” askı süresinin tamamlanması sonrasında 290 tescil no ile Bilecik’in ilk coğrafi işaretli ürünü olarak tescillendi.

İlçede deden toruna 90 yıldır helva üretimi yapan Pazarcık Helvacısı firmasının sahibi Vedat Gümüş, Pazaryeri Helvasının diğer helvalardan farkının sadece tahin, şeker ve su ile yapılması olduğunu anlatarak, “Bir kerede 150 kilogram çıkartabiliyoruz. İstersek kapasiteyi artırabiliriz. Biterse tazesini yaparız. Çevre illere dağıtıyorum ama en çok satışı yerinde yapıyoruz. Kentimizin ilk tescilli ürünü olması bizi çok mutlu etti.” diye konuştu.

Müşteri Gökhan Kırçiçek de neredeyse her gün helva yediğini aktararak, “Yemeden yapamıyorum, çok lezzetli, tatlı. Başka yerde bulunmaz. Ayrıca tescillenmesi bizi çok mutlu etti.” açıklamasında bulundu.

Müşteri Kadriye Karakaş ise, “Bu helvanın tadı hiç bir yerde yok. Lezzetinde mi, elinde mi, memleketinde mi, havasından mı bilmem.” dedi.

Yorumlar

  1. Tuncay dedi ki:

    Ellerinize sağlık acaba tarif verirseniz tüm dünya tadına bakar biz uzaktayız ne yapmamız lazim