DOLAR
32,5976
EURO
34,7428
ALTIN
2.506,53
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Bilecik Ortak Akıl Toplantısı Bursa’da yapıldı.

Bilecik Valiliği himayesinde, Bilecik Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından ortaklaşa düzenlenen Bilecik Ortak Akıl Toplantısı Bursa’da yapıldı.

Bilecik Ortak Akıl Toplantısı’na, Bilecik Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hasan Çepni’nin yanı sıra Bozüyük, Osmaneli ve Söğüt Kaymakamları, Gölpazarı, Söğüt, Pazaryeri ve İnhisar Belediye Başkanları ile birlikte Bilecik’deki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri iştirak ettiler.

Toplantının açılışında konuşan Bilecik Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Nayir, “Kültürümüzde istişare önemli bir yer tutmaktadır ve günümüzde ortak akıl toplantıları ile arama toplantıları da bunlara arasında yer alıyor. Bilecik ile ilgili konuların topluca ele alınmasında fikirlerin yanı sıra birlik beraberlik ve uygulama çok önemli. Bilecik Ortak Akıl Toplantısı’nı kalkınma ajanslarının amacına hizmet edecek en önemli faaliyetlerden birisi olarak gerçekleştiriyoruz” dedi.

Bursa’da düzenlenen 2 günlük programın açılışında kalkınma ajanslarının görev yetki ve sorumlulukları çerçevesinde faaliyetlerine devam ettiklerini belirten BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci de “BEBKA olarak plan ve strateji çalışmalarına da ağırlık veriyoruz. Bu anlamda Orta Sakarya Vadisi’nin ekonomik gelişme planı hazırlıklarına başladık. 2015 yılı mali destek programının 12 milyon TL’lik kısmını oluşturan kırsalda ekonomik kalkınma desteği doğrudan Bilecik’i ilgilendiriyor. Ayrıca Bilecik’in turizmine yönelik özel çalışmalar hazırlandı ve 2015’de etkin tanıtıma yönelik devam ettirmek istiyoruz. Bilecik’in önemli bir üretim alanı olan Mermer sektörüne yönelik kümelenme çalışmalarıyla rekabet gücünü ileri taşımayı hedefliyoruz. Bilecik ortak akıl toplantımızda da Bilecik’in her kesiminden yetkililer var bugünkü toplantının sonuçları Bilecik’in geleceğine yol gösterecek” diye konuştu.

Toplantının açılış konuşmaları bölümünde görüşlerini açıklayan BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hasan Çepni de, “Kalkınma kurulu olarak il toplantıları düzenlemiştik. Bu toplantılara en büyük katkıyı Bilecik yaptı ve Bilecik bizim için ayrı bir öneme sahip bir kentimiz. Bu toplantının Bilecik için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Bilecik Ortak Akıl Toplantısı açılışında konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da, “Bugün çok heyecanlıyım hayallerimden birisinin daha gerçekleşmekte olmasından mutluyum” derken sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilecik büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşıyor bu süreç ortak akılla değerlendirilmesi gerektiği düşüncesinden hareketle 2011 ve 2013’de yapılanlara ek olarak bu toplantı bizim için büyük önem oluşturuyor. Artık bu kurul üyeleriyle belirli periyodlarda bu toplantılarımızın sürekliliğini sağlayarak kentimizin geleceğini daha iyi şekillendirme istiyoruz. Hepimizin ortak değeri, kuruluş ve kurtuluşun sembolü, büyük bir değer ifade eden kentin mensuplarıyız. Büyüklerimizin emanetleri olarak devraldığımız Bilecik’i gelecek kuşaklara hazırlanıyoruz. Bilecik’e bir şey yapılacaksa bunu bizlerin ortak akılla istişare kültürüyle yapması lazım. Bilecik’te her şey çok güzel ama kollektif çalışma, asgari müştereklerde birleşme, bardağın dolu tarafını görüp boş tarafını daha sonraya bırakma alışkanlığımızı şehir adına bir eksiklik olarak görüyorum. Bilecik’i hep birlikte daha iyiye, daha güzele ulaştırmayı temenni ediyoruz”

Yapılan konuşmalardan sonra Bilecik Ortak Akıl Toplantısı’nın arama toplantısı bölümüne geçildi ve “Beyin Fırtınası”, “Değişim Gündemi Grup Çalışması”, “Bilecik İlinin Artıları ve Eksileri Grup Çalışması”, “Gelecek Tasarım Grup Çalışması”, “Yol Haritası ve Projeler Grup Çalışması” gerçekleştirildi.
11-

12-

1-

2-

3-

4-Tamer Değirmenci

5-Hasan Çepni

6-Selim Yağcı

7-Bahattin Şeker

8-Ahmet Hamdi Nayir

9-

10-

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.