DOLAR
32,3330
EURO
35,1966
ALTIN
2.247,79
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Çok Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C

Bilecik Mülakatının 101. Yıl Dönümü Kutlandı

Bilecik Mülakatının 101. Yıl Dönümü Kutlandı. Tarihi Bilecik Tren Garında düzenlenen Bilecik Mülakatının 101’inci yıl dönümü coşkulu bir törenle kutlandı. Bilecik Belediyesi ve Bilecik Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ortak düzenlediği törende, Atatürk’ün mülakata katılmak üzere Bilecik’e gelişi 101 yıl sonra yeniden canlandırıldı.

Milli Mücadelenin dönüm noktalarından biri olan ve ülkeyi esarete sürükleyecek Sevr Antlaşmasının yırtılmasına giden sürecin ilk adımı olan Bilecik Mülakatı, bundan tam 101 yıl önce Tarihi Bilecik Tren Garında gerçekleşmişti. Bu özel gün, 101 yıl sonra aynı yerde törenle anıldı. Törene Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Semih Şahin, Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak ve il protokolü katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Bilecik’e Gelişi ve Bilecik Mülakatının 101’inci Yıl Dönümü programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Murat Hüdavendigar Ortaokulu öğrencilerinin şiirlerinin ardından Bilecik Yerel Folklor Ekibi dans gösterilerini sundu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Bilgin’in “Milli Mücadele’deki Bir Dönüm Noktası: Bilecik” konulu mini konferansının ardından Ritim Dans Okulu, Bilecik Mülakatını teatral canlandırmayla izleyicilere sundu. Oldukça beğenilen ve dakikalarca alkışlanan gösteri, izleyicilere duygusal anlar yaşattı.

Bilecik Mülakatının 101. Yıl Dönümü Kutlandı

TBMM ve Hükumet Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ile İstanbul (Osmanlı) Hükumeti temsilcisi Dahiliye Nazırı A. İzzet Paşa ve beraberindeki heyet Bilecik Tren Garında bir araya geldi. Bilecik Mülakatı olarak tarihe geçen bu görüşme, İstanbul Hükumetinin Ankara Hükumeti ile ilk resmi görüşmesi oldu.

Emperyalist işgalcilerin Sevr anlaşması ile ülkeyi tümüyle teslim olmaya zorladığı bu süreçte Ankara’da kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükumetinin işbirliğine zorlanması için yapılan bu görüşme, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının dirayetli duruşuyla bağımsızlık ateşinin yakılması için bir payandaya dönüşmüştü. TBMM’nin Sevr esaretine karşı Misak-i Milli barikatını örmesinin ilk resmi adımı olan Bilecik Mülakatının gerçekleştiği Tarihi Tren Garı tüm ihtişamıyla bugün de ayaktadır ve ziyarete açıktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.