DOLAR
32,5681
EURO
34,7244
ALTIN
2.492,75
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Milletvekili Yaşar Tüzün’ün 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Milletvekili Yaşar Tüzün’ün 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün 18 Mart Canakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünde yayınladığı mesajında;

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümünde Aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Bugün 104’üncü yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi, özgür yaşadığımız vatan topraklarına çok kolay sahip olmadığımızın da göstergesidir.  

18 Mart Şehitleri Anma Günü olarak, din dil, ırk, inanç farkı gözetmeksizin canı ve kanı pahasına vatanını topraklarını savunan şehitlerin, gazilerin saygıyla, sevgiyle, minnetle anıldığı kutsal bir gündür. 
18 Mart,  bir milletin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı günlerde başkaldırışının, dünyaya kafa tutuşunun da ifadesidir. 

18 Mart, “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” talimatını veren Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde, milletimizin zalimlere karşı Çanakkale’yi geçilmez kılan destansı direnişinin sembolüdür. 

18 Mart, Mustafa Kemal’in “Geldikleri gibi gidecekler” diyerek mazlum ülkelerin emperyalistlere karşı başkaldırışının işaret fişeğini ateşlediği gündür. 

18 Mart, milletimizin savaşta dahi insanlığını unutmadığı gündür. 

18 Mart, uzak diyarlardan evlatlarını işgal amacıyla savaşa gönderen analara, “Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim çocuklarımız olmuşlardır’ diyebilen Mustafa Kemal’in önderliğinde “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” ilkesiyle bağımsız, barışçı yeni Türk Devleti’nin ilk temellerinin savaş meydanlarında atıldığı gündür.

18 Mart, Türk Ulusunun etnik kökeni, dini, dili, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için seve seve canını verebileceğini kanıtladığı gündür. 

Bu duygu ve düşüncelerle vatanını savunurken şehit olan Mehmetçiklerimizi, hayatlarını hiçe sayan gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.