DOLAR
32,5282
EURO
34,8785
ALTIN
2.435,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Bilecik Milletvekili Selim Yağcı’nın İstiklal Marşı’nın Kabulü Mesajı

BİLECİK MİLLETVEKİLİ SELİM YAĞCI:

‘’İSTİKLAL MARŞIMIZ ŞAİRİ MEHMET AKİF ERSOY’U RAHMET VE MİNNET DUYGULARIYLA ANIYORUM’’

Milletvekili Selim Yağcı,  12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü nedeniyle bir mesaj yayımladığı mesajında; ‘’İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. Yıldönümünü kutluyor, İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnet duygularıyla anıyorum’’ dedi.

Mesajında; İstiklal Marşı’nın Türk milletinin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın simgesi olduğunu belirten Milletvekili Selim Yağcı, şunları kaydetti:

‘’ Bizler kuruluş ve kurtuluşa beşiklik eden Bilecik’imizde, her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda, tarifi zor bu duyguyu tüm hemşehrilerimizle paylaşıyoruz. Türk milleti benliğini ancak ve ancak, kendi bayrağının gölgesinde bulabilir. İstiklal’e odaklanmak bu cennet vatana odaklanmayı gerektiriyor. Şanlı tarihimizde destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşımızı, her Türk vatandaşı aynı aşkla söylemeye, yüreğinde taşımaya devam edecek, bu coşku semalarımızda ilelebet yankılanacaktır. İstiklal Marşı bizim tarifimizdir. Hangi millet tarihe damga vurduysa, bu damgayı vurmasıyla bir dönüm noktası idrak etmiştir. Türk milleti tarihe damgasını İstiklal Harbi ile vurmuştur. İstiklal Harbi, İstiklal Marşı’nın temin ettiği mantık ve iradeyle kazanılmıştır.  Bu duygu ve düşünceler ile, topyekün bir milletin duygularına tercüman olan, milletimizin hürriyet ve istiklal fikrinin eşsiz abidesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yıl dönümünde, Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşımızın yazarı vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.